Jenkei Dániel, 2022.03.20. | Vívás

Sikerült még fokozni a tegnapi napot a BOK-csarnokban: Szilágyi Áron egyéni sikere után vasárnap a magyar kardcsapat is hengerelt, és a mieink nyakába akasztották az aranyérmet. Emellett Isztambulban is örülhettünk vasasos vonatkozású sikernek, hiszen Katona Renáta a női kardcsapat tagjaként ért el bronzérmet.

Pedig az előjelek nem voltak feltétlenül a legjobbak, és itt értelemszerűen nem Szilágyi Áron győzelmére gondolunk, hanem arra, hogy Gémesi Csanád bokasérülést szenvedett az egyéni versenyen, így nem állhatott vasárnap a csapat rendelkezésére.

Utólag azonban kiderült, hogy Iliász Nikolász kifogástalan beugró volt, és a csapat másik három tagjához, Szilágyi Áronhoz, Decsi Tamáshoz és Szatmári Andráshoz hasonlóan parádésan megoldotta a feladatát.

Áron talán csak az első, spanyolok elleni pár tusnál mozgott álmoskásan, onnantól vezér volt, a többiek pedig maximálisan felnőttek hozzá, és a magyar csapat egészen magától értetődően nyerte meg a cseppet sem természetesnek vehető aranyérmet.

A spanyolok után a nyolc között egy erős iráni csapatot győztünk le, majd utána a románokat, akik nagy meglepetésre Dél-Koreát búcsúztatták korábban. Ez utóbbi nem bántuk, bár a magyar csapat formáját nézve jöhetett volna ma bárki...

A döntőre speciel a franciák érkeztek, és 45-38-as vereséget mértek rájuk a mieink. Mindent elárul Szilágyi Áronék formájáról, hogy ez volt a legszorosabb asszó a nap folyamán. Úgy tűnik, Áron tegnap taglalt hozzáállása átragadt ma a másik három fiúra is.

A budapesti örömök mellett félszemmel Isztambult is figyeltük, ahol a női kardcsapat vívott világkupán, Pusztai Lizával, Szűcs Lucával, Battai Sugárral és a vasasos Katona Renátával felállva. A mieinknek izgalmas napja volt, a görgöket és a japánokat még simán verték, majd a döntőbe jutás is majdnem meglett, ám végül a spanyolok találtak 44-44-nél. A szerencse azonban ikszre játszik, és ez most hamar kiderült, hiszen a bronzmeccset Katona Reniék nyerték egy tussal.

 

Férfi kardcsapat Világkupa, Zarándi Csaba emlékverseny
Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:30 (Decsi +9, Szatmári +4, Iliász +3, Szilágyi -1).
Negyeddöntő: Magyarország-Irán 45:37 (Szilágyi +12, Szatmári +2, Iliász +1, Decsi -7).
Elődöntő: Magyarország-Románia 45:30 (Szilágyi +7, Decsi +4, Szatmári +2, Iliász +2).
Döntő: Magyarország-Franciaország 45:38 (Szatmári +5, Szilágyi +2, Iliász +1, Decsi -1).
Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolasz, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Gulácsi Ferenc, Gárdos Gábor, Decsi András), 2. Franciaország, 3. Németország.

Női kardcsapat Világkupa, Isztambul

Nyolcaddöntő: Magyarország-Görögország 45:37 (Katona +5, Battai +4, Pusztai -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 45:32 (Battai +7, Pusztai +4, Katona +2).

Elődöntő: Magyarország-Spanyolország 44:45 (Pusztai +5, Szűcs +3, Katona -2, Battai -7).

A 3. helyért: Magyarország-Olaszország 45:44 (Pusztai +6, Szűcs +2, Katona -1, Battai -6).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Spanyolország, 3. Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca, válogatott edző: Gárdos Gábor, edzők: Dávid László, Boros György, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin).

(fotók: Magyar Vívó Szövetség)


Hirdetések