Gy. Szabó Csilla, 2022.03.18. | Kosárlabda

Fantasztikus hajrával harcolta ki női élvonalbeli együttesünk a playoffban szereplés jogát. Az alapszakasz utolsó három mérkőzésén egyszer sem hibáztak akadémistáink, s ezzel az értékes hetedik helyen zártak. A szerdán még Isztambulban szerepelt Szekszárd ellen, a jövő hét második felében, csütörtökön kezdik meg a három mérkőzéses negyeddöntő-sorozatot. A tőlük megszokott fiatalos lendülettel és akarattal.

Az ELTE-BEAC, a TFSE-MTK, valamint a BKG-Prima volt sorrendben a Vasas Akadémia NBI/A-s női együttesének utolsó három ellenfele az idei bajnokság alapszakaszában. Az első nyolcba kerüléshez mindhárom mérkőzést hozniuk kellett kosárlabdázóinknak, így óriási teher volt a vállukon. Milos Pavlovic tanítványai azonban jól bírták a rájuk nehezedő nyomást, s a győzelmekkel a hetedik helyet szerezték meg.

A csapat kapitánya, Bach Boglárka szerint végül a legjobb forgatókönyv szerint alakultak a dolgok, a nehéz idénykezdet szerencsére már a múlté:

Mindenképpen a TF elleni találkozó volt a sorsdöntő, s egyben a legnehezebb is – idézte fel az alapszakasz legizgalmasabb pillanatát Bach Boglárka. – Ezt az eredmény is mutatta, hiszen hosszabbításban nyertünk. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, mindkét csapat győzni akart, ezért a színvonal talán nem is volt a legmagasabb. Mi ráadásul idegenben voltunk, ami tovább nehezítette a helyzetünket. De most nem is a szép kosárlabdán volt a hangsúly, kizárólag a győzelemért mentünk az MTK csarnokába. Ezt követően enyhült a rajtunk lévő nyomás, a szigetszentmiklósiak elleni sikerrel gyakorlatilag biztosra mentünk, a hetedik hely megszerzése pedig külön öröm volt a számunkra.


Egységesen, jó formában és lelkesen várja női együttesünk a rájátszást

Az utolsó meccset követően Milos Pavlovic úgy nyilatkozott, hogy néhány napig nem is beszélhetnek kosárlabdáról…

Nagyon kemény időszakon vagyunk túl, ráadásul teljesítettük a velünk szemben támasztott valamennyi elvárást, úgyhogy mindenkinek nagyon jól jött egy kis pihenés. Összességében majdnem három napot kaptunk, ami azért ritkaság a bajnokság során. A vidékről érkező játékosaink is hazamehettek a családjukhoz és kicsit feltöltődhettek a szeretteik körében. Hosszú a szezon, a playoffban pedig óriási csaták várnak ránk. Igaz, most már kevésbé kell izgulnunk, mint az alapszakaszban. Élvezni szeretnénk a játékot.

Tavaly is hasonló helyzetben volt a csapat, s örömmel vágott neki a rájátszásnak.

Igen, a mostani hajrá nagyon emlékeztet az egy évvel ezelőttire, remélem a folytatásban is hasonlóan sikeresek leszünk. Ismét az a cél, hogy élvezzük a legjobb magyar csapatok elleni szereplés lehetőségét és kihozzuk magunkból a maximumot. Sarah Heljic az egyetlen, akit sérülés miatt nélkülöznünk kell majd a playoffban, egyébként mindenki optimistán és jó formában várja a folytatást.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd, vagyis a bajnokság második legjobb csapata ellen. Igaz, ők pihenés helyett szerdán este még Isztambulban az Európa Kupa negyeddöntő visszavágóját játszották. Emiatt talán nem is lesznek igazán pihentek.

Mi most elsősorban saját magunkra koncentrálunk, nekünk jól jött egy kis kikapcsolódás, kedd este óta pedig gőzerővel készülünk a folytatásra. Ezen a héten még inkább a fizikálisan megterhelőbb gyakorlásokon van a hangsúly, a taktikát pedig majd a jövő héten kezdjük el kidolgozni. Ami biztos, a szekszárdiak nagyon agresszíven védekeznek, de mi felvesszük az elénk dobott kesztyűt. Fiatal csapat vagyunk, jól bírjuk a nagy csatákat, most sem fogunk feltett kézzel pályára lépni. Még akkor sem, ha a rutin és a papírforma az ő oldalukon áll. Harcolni fogunk. A hetedik helyezés azért is nagy dolog, mert bár a Szekszárd is óriási falat, hozzájuk azért közelebb állunk tudásban, mint mondjuk a Sopronhoz. Idén is tudtunk meglepetésszerű győzelmeket okozni, ennek lehetőségét most sem lehet kizárni. Boldogok vagyunk, hogy elértük célkitűzésünket, de a bajnokságnak még koránt sincs vége. Megyünk tovább, mindent ki akarunk hozni ebből a rájátszásból.

Fotók: Bornyi Márton


Hirdetések