Gy. Szabó Csilla, 2022.03.17. | Kosárlabda

A Veszprém elleni magabiztos győzelemmel férfi NBI/B-s kosárlabda csapatunk biztosította helyét a Hepp Kupa négyes döntőjében. Boros Márk és Andrássy Géza egyaránt tizennyolc szerzett ponttal hívta fel magára a figyelmet.

Hepp Kupa. Negyeddöntő:

Vasas Akadémia - Veszprém Kosárlabda Kft. 89-76 (23-17, 23-21, 19-18, 24-20)

Vasas: Radics (11), Moravcsik (8/3), Farkas (10/3), Medve (9), Andrássy (18). Csere: Kerkai, Lakatos, Boros (18/12), Kelemen, Barócsi (11), Dormán (2), Sólyom (2).

Veszprém: Horváth (15/15), Dancsecs (22/12), Glogovac (17), Szabó (5), Birkás (3/3). Csere: Füzi, Végh (3/3), Szeifert (9/6), Osztoics (2).


Jó kezdést követően, a meccs középső szakaszában egy időre átengedtük a kezdeményezést a vendégeknek, akik ekkor remekül állták csapatunk rohamait. A negyedik negyed elején azonban akadémistáink megrázták magukat, s Boros Márk vezetésével húsz pontos előnyhöz jutottak. A végére ez a vezetés ugyan tizenháromra apadt, ám együttesünk így is magabiztosan  jutott a legjobb négy közé.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Tudtuk, hogy úgy kell lejátszanunk ezt a meccset, mint ha nem lenne holnap, hiszen a Veszprém nagyon tehetséges csapat, amelyet nagyon tisztelünk, s amely a jelenlegi bajnokságban a statisztikák alapján hétről hétre a legjobb támadó játékot nyújtja. De mi is büszkék lehetünk kosárlabdázóinkra, akik a teljesítményükkel az egyesület hírnevét öregbítik, s a sportághoz méltó szenvedéllyel játszanak. Úgy gondolom, megérdemelten csatlakozunk most a Hepp Kupa Final Four-jához, amiért nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Ám addig is a bajnokság újabb kihívásokat tartogat számunkra, hiszen szombaton, idegenben kell az NKA Pécs ellen helytállnunk. Nem lesz túl sok időnk a felkészülésre.”

Fotók: Bornyi Márton


Hirdetések