Gy. Szabó Csilla, 2022.03.12. | Kosárlabda

Teljesen egyoldalú mérkőzésen győzte le férfi kosárlabdacsapatunk a vendég Baja együttesét. A nyolcvanöt (!) pontos győzelem után vezetőedzőnk, Vangelis Ziagkos sem tudott hosszasan értékelni.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 24. forduló.

Vasas Akadémia – Bajai Bácska FKE 136-51 (43-7, 34-8, 26-15, 33-21)

Vasas: Andrássy (21), Radics (4), Farkas (15/9), Moravcsik (8/6), Medve (9/9). Csere: Kelemen (14), Boros (9/6), Dormán (8), Sólyom (11/3), Lakatos (9/3), Barócsi (14), Kerkai (14/3).

Baja: Virág (5), Jakab (38/18), Obermann (2), Szűcs (2), Szatmári (2). Csere: Iszak, Északi (2), Angeli.


A tabella utolsó helyén, győzelem nélkül álló Baját fogadták Vangelis Ziagkos tanítványai szombaton este. Farkas Attila kosara nyitotta meg a sort, akit Andrássy Géza követett a pontszerzésben. A bajaiak ekkor még válaszolni tudtak, Virág révén (4-2), ám a folytatásban csak Vasas kosaraknak tapsolhattunk. Ráadásul igen gyorsan egymás után, mi több sorozatban öt távoli találatunk is volt, Farkas, Medve Máté és Moravcsik Áron révén. A kilencedik percre már harminckilenc ponttal (41-2) vezettünk, amikor Jakab Péter végre pontot szerzett a vendégek részéről (41-5).

A második negyedben folytatódott a teljesen egyoldalú játék, a tizenkilencedik percre Andrássy kosarával már hatvanöt pontosra nőtt az előnyünk (77-12).

A harmadik negyedben az volt a legnagyobb kérdés, vajon melyik játékosunk szerzi majd meg a századik találatot. A sors úgy hozta, hogy Barócsi Ádám lett a szerencsés, aki egy zsákolással nemcsak a 101. pontot szerezte, de hetvennégyre növelte előnyünket.

A negyedik negyed Lakatos Máté pontjaival indult, előbb egy hármast, majd egy duplát szerzett, tovább növelve addig is tetemes előnyünket. Az utolsó percekben Andrássy szerzett pontot, majd a közben rajta elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt is érvényesítve állította be a 136-51-es végeredményt.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon nehéz egy ilyen mérkőzésen motiválni a játékosokat, annak viszont nagyon örülök, hogy a csapat végig követte az előre megbeszélt taktikai utasításokat.”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések