Gy. Szabó Csilla, 2022.03.09. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosa, Hornung Gábor nyerte a székesfehérvári Viszló Trans Kupa F1-es felnőtt tornáját. Az erős mezőnyt felvonultató viadalon más korosztályban is eredményesen szerepeltek versenyzőink, az U14-es fiúk között Mlinárik Bálint a legjobb nyolc között végzett.

Az első kategóriás felnőtt férfi tornán, Hornung Gábor, Liszka Márton és Pálfi Zoltán képviselte együletünk színeit. Utóbbi az első fordulóban a székesfehérvári Juhász Bencét verte 6:3, 6:3 arányban, a másodikban viszont a későbbi döntős, Kalocsai Péter volt az ellenfele, akitől 6:2, 6:4-es vereséget szenvedett. Liszka Márton a torna nyolcadik kiemeltje, Deli Merse ellen kezdett, akitől 6:4, 6:1-es vereséget szenvedett. A Tenisz Műhely játékosa a következő körben másik játékosunkkal Hornung Gáborral találta magát szemben, aki 7:3(3), 6:3 arányban bizonyult jobbnak nála. Gábor ezt követően a negyedik kiemelt Szendrői Lászlót verte 6:4, 7:5 arányban, majd az első kiemelt Sztasák Jonatán ellen vívott három szettes hatalmas csatát, amelyet teniszezőnk végül 5:7, 6:4, 10:6-ra nyert.

„Mindenképpen ez volt a legnehezebb és legemlékezetesebb meccsem a torna során – idézte fel a döntőbe jutásért vívott találkozót Hornung Gábor. – Az első szett sajnos az én hibámon ment el, kisebb hullámvölgyekbe kerültem, a másodikban azonban a legjobb pillanatban, öt-négynél sikerült breakelnem. Fejben az első pillanattól kezdve igen erős voltam, a játékom, különösen a szervám, pedig a tornán haladva lett egyre jobb és jobb. Az adogatásaim a döntőben mentek a legjobban, s mivel Kalocsai Peti nem tudott a szerváival megsebezni, én viszont többször is elvettem az övét, végül magabiztosan nyertem. Ezzel első felnőtt F1-es tornagyőzelmemet arattam, aminek nagyon örülök. Már a viadal előtt is láttam esélyt a végső sikerre, annak ellenére, hogy a lehető legnehezebb sorsolást kaptam. Ennek megfelelően igen szoros szettekkel haladtam előre az utamon, összességében tehát a mentális erőmnek köszönhetem a győzelmet.”

Hornung Gábor alig több mint egy hónapja már felhívta magára a figyelmet az U16-os mesterverseny megnyerésével. S bár edzésmunkája és képességei alapján szakosztályunk igazgatója, Bocskay József már akkor az esélyesek közé sorolta, a szaporodó győzelmek révén egyre kevésbé illik rá a titkos favorit elnevezés. A tizenhetedik születésnapját májusban ünneplő teniszező éppen ezért alázatosan készül tovább, próbál minél többet edzeni, a gyakorlásokat követően egyedül is túlórázik a szervái kedvéért, a Vasas erőnléti edzőjével, Kiss Dániellel pedig akár napi kétszer is kondizik. Erre azonban szüksége is van, hiszen nem kisebb célt tűzött ki maga elé idénre, mint a korosztályos világranglista lejobb kétszáz játékosa közé kerülni. Ehhez persze versenyeznie is kell, őszig nem kevesebb, mint tizennégy-tizenöt junior ITF-tornán tervezi az indulást.

A székesfehérvári torna összevont U18-U16-os fiú kategóriájában Tóth Bence Krisztián, valamint Boros Bence indult akadémistáink közül, mindketten két szettben kaptak ki első ellenfelüktől. Az U14-es fiúmezőnyben Sonkodi Boldizsár 6:4, 4:6, 10:6-os vereséget szenvedett Dropka Domoniktől, míg a nyolcadik kiemelt Mlinárik Bálint a legjobb nyolcig, a tizedik kiemelt Szenes István pedig a legjobb tizenhatig jutott. Utóbbit éppen csapattársa búcsúztatta, Mlinárik 6:4, 6:1-re nyert a nyolcaddöntőben. Az U14-esek között legjobban szereplő játékosunk azonban a következő fordulóban a  második helyen kiemelt, későbbi döntős, Vadász Oszkár ellen játszott, akitől 6:3, 6-2-es vereséget szenvedett.

Fotó: MTSZ/Trenka Attila


Hirdetések