Gy. Szabó Csilla, 2022.03.09. | Evezés

A felnőtt evezős válogatottal Horvátországban edzőtáborozott a MEC-Vasas sportolója, Gerei Tamás. A május végén induló nemzetközi szezonre készülődő legjobb magyar evezősök egyik fontos feladata volt, hogy ütőképes egységeket alakítsanak ki a világversenyekre. Gerei Tamás a férfi négyesben lehetett részese biztató csapatépítésnek.

Horvátország leghíresebb nemzeti parkja mellett, Skradinban, tizennégy versenyző részvételével, február 21-én kezdődött a válogatott edzőtábor. Az időjárás mindvégig kedvezően alakult, az erős szél mindössze három alkalommal akadályozta meg a vízreszállást. Ám ekkor is volt tennivaló, Gerei Tamás például itt teljesítette az ergométeres szintfelmérést, amelyről korábban betegség miatt hiányzott.

„A személyes rekordomtól ugyan elmaradtam hat másodperccel, ám így is hárommal a számomra meghatározott szintidőn belül végeztem – beszél a felmérés eredményéről Gerei Tamás. – A pillanatnyi formám egészen jó, így sejtettem, hogy teljesíteni tudom az elvárást. Hogy nem lett még jobb, az annak is köszönhető, hogy az első hét végén volt a felmérés, tehát már egyáltalán nem voltam friss állapotban. Gyakorlatilag kemény munkából érkeztem az evezőspadra. Az első hét napon egyébként egypárban edzettünk, a tavalyi ob óta most ment a legjobban az evezés. Ennek nagyon örülök, hiszen hamarosan kezdődik a szezon, az április végi első válogatón szeretnék minél jobb eredményt elérni.”

A második héten került sor az egységek próbálgatására, amelyben Tamásnak is főszerep jutott. Simon Béla, Juhász Adrián és Ács Kristóf társaságában ült be egy négyesbe, amelyről Molnár Dezső szövetségi kapitány is elismerően szólt a tábor értékelésekor.

„Így elsőre valóban biztatónak tűnik ez az összeállítás. Ha beletesszük a szükséges munkát, akkor egy kifejezetten jó egység is lehet belőle. Sajnos Béla és Adrián megbetegedett, ezért a második hét további részében Kristóffal dublóztunk. Korábban soha nem mentünk együtt, ennek fényében egészen jól sikerültek az edzések. Nem kellett egymásra figyelnünk, teljesen természetesen találtuk meg a közös hangot. A hétvégén úgy tervezzük, hogy nálunk, a Kis-Dunán ismét közösen gyakorlunk, a tervek szerint perorban is kipróbáljuk magunkat" – értékelte a horvátországi csapatalakítási kísérleteket Gerei Tamás, aki számára március 26-án, a hatkilométeres felmérő lesz a következő kihívás, amelyet szkiff-ben teljesít majd. Ezt követően ismét több hetes edzőtáborba vonul a válogatott kerettel, ezúttal Szegedre. Az első válogató versenyre, amelyen már éles helyzetben kell bizonyítaniuk, április 23-24-én kerül sor.


Hirdetések