Gy. Szabó Csilla, 2022.03.06. | Kosárlabda

A sérülés miatt irányítóját nélkülöző együttesünk vereséget szenvedett Szigetszentmiklóson, így az alapszakaszból hátralévő három mérkőzésből még kettőt nyernie kell ahhoz, hogy stabilizálja helyét a playoffban.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 23. forduló.

BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia 79-58 (23-13, 15-12, 20-21, 21-12)

BKG: Nagy Benedek (7/3), Nagy Botond (28/18), Allen (19/3), Buzás (2), Lakatos (3). Csere: Halász (12/3), Ormai (6), Petrovics, Szeleczki (2), Reizer.

Vasas: Medve (21/12), Farkas (11/3), Radics (1), Andrássy (16), Boros (3). Csere: Dormán (6), Sólyom (1), Barócsi (1), Kerkai, Kelemen, Kódor, Lakatos.


Csak a dobott és kapott pontok számában volt különbség a két csapat között a mérkőzés előtt, hiszen a BKG és a Vasas Akadémia egyaránt tizennégy győzelemmel és nyolc vereséggel várta a vasárnap késő délutáni találkozót Szigetszentmiklóson. Együttesünk azonban nélkülözni kényszerült a hét közepén megsérült irányítóját, Moravcsik Áront.

Andrássy Géza pontjával indult a meccs, a kiharcolt két büntetőből egyet értékesített, s ezzel 1-0-as vezetéshez jutottunk. A házigazdák azonnal egyenlítettek, majd három ponttal elhúztak. Az ötödik percig marad is a minimális különbség, ám ekkor a BKG együttese nagyobb sebességre kapcsolt, s végül 10 pontos vezetéssel zárták az első negyedet.

A második játékrészben nagy küzdelem alakult ki, kevés pont esett, mindkét oldalon sokat hibáztak a játékosok. Eleinte úgy tűnt, hogy fel tudunk zárkózni ám a hajrát ismét jobban bírták a szigetszentmiklósiak, s tovább növelték előnyüket.

A nagy szünetet követően Medve Máté végre rátalált a hárompontos sorozatára, s kilenc pontra sikerült felzárkózni. A házigazdák azonban ismét jobban hajráztak és növelték előnyüket.

A negyedik negyed elején csapatunk ismét mindent megpróbált az egyenlítésért, ám a harmadik perctől a BKG ismét növelte előnyét, amire nem tudtunk komoly választ adni.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Az elmúlt hónap jobb teljesítménye után egyértelmű, hogy hullámvölgybe került a csapat. Ebben a szezonban hétről-hétre más kerettel kellett kiállnunk, ami nehéz helyzetet teremetett a számunkra. Centereink után most kezdő irányítónk sérült meg és ezek a változások érthető módon nagyban meghatározzák a játékunkat. Ilyen alacsony dobószázalékkal, illetve azzal, hogy kétszer több az eladott labda, mint a gólpassz, nem lehet nyerni. A támadásban elkövetett hibáknál sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy a bajnokság egyik legjobb támadójátékosát nem tudtuk semlegesíteni a védekezésünkkel. Három mérkőzésünk van vissza az alapszakaszból, két győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy stabilizáljuk a helyünket. A pillanatnyi formánkban minden mérkőzésünk nagyon nehéz lesz! A BKG Príma Akadémia csapatának további sok sikert kívánok a bajnokságban.”

Fotók: Bornyi Márton


Hirdetések