Gy. Szabó Csilla, 2022.02.27. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Teniszakadémia számára a sikereket sorozatban szállító Boros Attila újabb fontos győzelmet aratott. A két héttel ezelőtt még az U18-as mesterversenyen diadalmaskodó fiatal teniszező, a Pécsett megrendezett felnőtt országos bajnokságon sem talált legyőzőre. Sávay Zalán oldalán ráadásul párosban is dobogóra állhatott, mégpedig annak harmadik fokára. A női párosok mezőnyében Murzsa Gréta is bronzérmet szerzett a budaörsi Semperger Ivett Rebeka oldalán.

Az idei fedett pályás ob-n a férfi és a női mezőny, amelyben a Vasas SC színeit hat fiatal képviselte, egyaránt foghíjas volt. Az indulók többnyire utánpótláskorúak voltak, különösen a lányok versengésében. A selejtezőtáblán jutott hely Földi Tamásnak, valamint Liszka Mártonnak, de egyiküknek sem sikerült túljutnia az első fordulón. A főtáblán Hornung Gábor és Sávay Zalán is vereséget szenvedett első találkozóján, Boros Attila viszont hibátlanul menetelt végig a mezőnyön. Legnehezebb mérkőzését az elődöntőben vívta a torna első kiemeltje, Bartakovics Marcell ellen. S ha már őt 6:4, 6:2-re sikerült legyőznie, akkor a fináléban sem hibázhatott. A bajnoki címért Kincses Kristóf volt az ellenfele, akinél 6:2, 6:2-vel bizonyult jobbnak.

"Edzőmmel, Bocskay Józseffel, már az ob előtt arról beszélgettünk, milyen nagy lehetőség a számunkra, hogy a legjobbak a Davis Kupa-mérkőzés miatt nem indultak a fedett pályás ob-n – idézte fel honlapunknak felkészülését Boros Attila. – A győzelmet ennek ellenére nem vehettem biztosra, hiszen Bartakovics Marcell, az első kiemelt nagyszerű játékos, akitől azért igencsak tartottam. Nehezen lendültem bele a tornába, nem játszottam túl jól, az elején túlságosan feszült voltam. Ebben bizonyára a nagy tét is közrejátszott, de valamennyi meccsemet hoztam. Az elődöntőben, Marci ellen szerencsére nagyon jó napot fogtam ki, rég játszottam ilyen jól. De ellene másképpen nem is lett volna esélyem. Azt hiszem jobban variáltam a játékot, és a nagyon hosszú labdameneteket is én bírtam tovább. A döntő már kevésbé volt izgalmas, bár akkor már egyértelműen a végső győzelem volt a célom, ami azért elég erős nyomást helyezett rám. Boldog vagyok, hogy Kristóf ellen is nyertem, s ezzel megszakítás nélkül a hazai hatodik tornán diadalmaskodtam."


Boros Attila hatodik hazai tornáját nyerte megszakítás nélkül vasárnap, Pécsett

 

A sikerhez Boros Attila szerint nagyban hozzájárult, hogy az idény előtt, a Vasas erőnléti edzője, Kiss Dániel útmutatása szerint, kemény hathetes alapozáson vett részt. Napi két, két és fél órákat töltött a konditeremben. Emiatt most kiugróan jó a fizikuma, úgy gondolja, hogy a hazai mezőnyben pillanatnyilag ő bírja a legjobban a fizikális terhelést. Márpedig a mai modern tenisznek a tökéletes erőnlét az egyik legfontosabb alapja.

A Vasas 18 esztendős játékosa a vasárnapi döntő után szinte alig fogta fel, hogy karrierje első felnőtt országos bajnoki címét nyerte. Talán könnyebben elhitte volna, ha a Bartakovics Marcell elleni óriási csata után adják át a díjakat. Nem így történt, ám az is nagy lélekjelenlétre vall a részéről, hogy a szombati győzelem után, vasárnap ismét topformába tudta hozni magát.

Attila a párosok mezőnyében is érmet szerzett, hiszen klubunk másik fiatal reménysége, Sávay Zalán oldalán végül a harmadik helyen végzett. A döntőbe jutásért éppen a már említett Bartakovics Marcell állt a háló másik oldalán, a pécsi Cseresznyés Máté partnereként. A tapasztaltabb duó végül 3:6, 6:2, 10:6-ra verte a Vasas fiataljait.

A női mezőnyben Murzsa Gréta is a maximumot próbálta kihozni magából a felnőttek között, két szép győzelmet aratva jutott a negyeddöntőbe. Az első körben Wiandt Viktóriát verte óriási csatában 3:6, 6:1, 13:11-re, majd a másodikban Komlódi Kiarát 6:4, 6:1-re. A négy közé jutásért a szegedi Bíró Melinda volt az ellenfele, aki két évvel fiatalabb ugyan nála, ám a nemzetközi porondon már most nagy tapasztalattal rendelkezik, s az egyik legnagyobb hazai ígéretnek tartják a sportágban.


Murzsa Gréta jó meccseket játszot és nyert a felnőtt fedett pályás ob-n

"A Melinda elleni találkozón három egyre vezetettem, amikor egy bírói döntés miatt rövid ideig állt a játék, én pedig teljesen kizökkentem a ritmusból – beszél a 6:3, 6:3 arányban elveszített negyeddöntő mérkőzéséről Murzsa Gréta, aki az ob-t megelőző héten első kategóriás felnőtt női versenyt nyert Siófokon. – Ellenfelem nagyon jól koncentrált és kihasználta ezt a megingásomat. Sajnálom, hogy így alakult, összességében azonban elégedett vagyok az eredményeimmel, hiszen Semperger Ivettel párosban végül bronzérmet nyertünk. Számomra azonban most az volt a legfontosabb, hogy minél több és minél jobb meccset vívhassak, ez pedig sikerült. Az a célom, hogy a saját játékomat tudjam minden körülmény között játszani. Az utóbbi időben nagyon sokat fejlődtem, ráadásul a meccs elején sincs bennem már az a nagy feszültség, mint korábban és jóval stabilabban tudok indítani. Ez pedig az egész mérkőzés szempontjából hasznos."

Gréta szerint az egyesben nyert két meccs nagy önbizalmat ad neki a folytatáshoz, amely számára éppúgy a sok munkáról fog szólni, mint a Vasas Körmöczy Teniszakadémia többi ambiciózus fiatal teniszezőjének.

Fotók: huntennis


Hirdetések