Jenkei Dániel, 2022.02.23. | Röplabda

Egy vesztes szett után fordított a Maribor ellen a Vasas Óbuda, így készülhet a Közép-európai Liga csütörtöki fináléjára.

KÖZÉP-EURÓPAI LIGA, ELŐDÖNTŐ, BÉCS
VASAS ÓBUDA-NOVA KBM BRANIK MARIBOR 3:1 (-21, 19, 13, 26)

Bécs, Sporthalle, 20 néző. Vezette: Petsche (osztrák), Viktoríni-Lisa (szlovák)

Vasas: Boyko 6, Papp 2, Bannister 26, Török 11, Abdulazimova 9, Király-Tálas 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Zernovic 11, Vezsenyi 1, Fábián 3, Kalicanin 1. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Maribor: Bracko 8, Gradisnik Klanjscek 16, Potokar 9, Velikonja Grbac 11, Pogacar 2, Lorber Fijok 15. Csere: Cikac (liberó), Augustinovic 1, Galic. Vezetőedző: Bruno Najdic


Bár görög vezetőedzőnk nem volt maradéktalanul elégedett a mutatott játékkal, mégis dicséret illeti a Vasas Óbudát, hiszen fel tudott állni Bécsben a Maribor ellen az első szett elvesztése után, és ezt követően, ha nem is könnyen, de megnyerte a meccset.

Mindez azt jelenti, hogy a csapat történelmi nemzetközi kupagyőzelem kapujába került. E tekintetben pedig csütörtökön 13 órától el is jön az igazság pillanata, hiszen ekkor rendezik a finálét, amelyben a szlovén Kamnikkal találkozunk.


Giannis Athanasopoulos a Vasas Óbuda honlapjának a következőket mondta el az elődöntő sikeres megvívása után:

 - Gratulálok a lányoknak a döntőbe jutáshoz, de a fináléban ennél biztos, hogy jobb játékra lesz szükségünk. Az első és a negyedik szettben főleg önmagunkkal küzdöttünk, de ismét bizonyítottuk, hogy soha nem adjuk fel, hiszen utóbbi játszmában sikerült 10-16-ról visszajönni.


Hirdetések