Gy. Szabó Csilla, 2022.02.23. | Kosárlabda

A nagyszerű kezdés ellenére sem sikerült a bravúr a hétvégén Magyar Kupát nyerő DVTK ellen. A vendég diósgyőriek a második negyed közepén vették át a vezetést, amit  nem is engedtek ki többé a kezükből, s hét ponttal nyertek Pasaréten.

Tippmix NŐI NBI/A, 19. forduló.
Vasas Akadémia
−DVTK 59-66 (14-12, 9-22, 15-21, 21-11)

Vasas: Papp (12/3), Heljic (16), Tóth (1), Bach (8), Budácsik. Csere: Pusztai (11/3), Smailbegovic (7/3), Madár E. (2), Salamon, Dúl, Madár K. (2).

DVTK: Aho (3), Jovanovic (7/3), Kiss (8), Green (25), Vorpahl. Csere: Bernáth (5), Kányási (14/3), Tóth (4).


A Magyar Kupában vasárnap bravúros győzelmet arató DVTK látogatott szerda este Pasarétre. A január végéről elhalasztott találkozó előtt nem lehetett tudni, hogy a váratlan siker okozta öröm, vagy a hétvége fáradalmai befolyásolják-e jobban a bajnokság ötödik helyén álló vendégeket.

Bár az első kosarat a később 25 pontig jutó Cheridene Green szerezte, a diósgyőriek vezetése nem tartott sokáig. Akadémistáink közül előbb Bach Boglárka, majd Papp Klaudia és Heljic Sara is betalált, s ezzel a harmadik perc végén már 6-2-es előnynek örülhettünk. A vendégek a negyed során egyszer tudtak csupán egyenlíteni 8-8-nál, csapatunk egyébként végig őrizte előnyét.

A második negyedben továbbra is hatalmas küzdelem folyt a pályán, ám Pusztai Petra és Papp kosarainak köszönhetően maradt a szerény Vasas előny. A tizenhetedik perc elején azonban egyenlítettek, majd vezetéshez jutottak a vendégek, elsősorban Green nagyszerű játékának köszönhetően. A 18. perc közepén Milos Pavlovic látta, hogy rossz irányba fordul a találkozó, ezért gyorsan időt kért, ám ez sem tudta megállítani a diósgyőrieket, akik végül 11 pontos vezetéssel vonulhattak pihenőre. Csapatunk a 15. perc végén szerzett utoljára pontot ebben a negyedben, ami láthatóan megbosszulta magát.

A nagy szünetet követően Jovanovic volt először eredményes, pontos távolijának köszönhetően 14 pontra nőtt a vendégek előnye, kisvártatva pedig 16-ra, amelyet folyamatosan tartottak is ebben a játékrészben.

Az utolsó negyedet akadémistáink kezdték jobban, s lassacskán faragni kezdték a hátrányukat. A 37. percben, Bach Boglárka büntetőivel kerültünk először tíz pont alá, ám nem sokáig tartott az örömünk, Green ugyanis gyorsan revansot vett. Két perccel később Smailbegovic Nadija triplájával ismét közelebb kerültünk ellenfelünkhöz, de már nem volt elegendő idő az egyenlítésre, hét pontos vereséget szenvedtünk a kupagyőztes DVTK-tól.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a DVTK-nak, ma jobbak voltak nálunk. Egész jól kezdtük a találkozót, a második negyedben azonban elveszítettük a fókuszt, ami végül az egész meccsre rányomta a bélyegét. Próbáltunk talpra állni és egy ideig úgy tűnt, ez sikerülhet is. Túl fiatalok vagyunk még ahhoz, hogy ilyen kulcspillanatokban higgadtak tudjunk maradni, görcsössé tett minket a nagy hátrány. A bajnokság azonban még nem ért véget, a hétvégén fontos mérkőzés vár ránk a BEAC ellen, amire maximálisan fel kell készülnünk.”

Sara Heljic, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagy önbizalommal kezdtük a találkozót, mivel idegenben már sikerült győznünk a DVTK ellen, s most meg szerettük volna ismételni ezt a bravúrt. Ennek megfelelően jól rajtoltunk, a második negyedben azonban a védekezésben és a támadásban egyaránt visszaesett a teljesítményünk. Ennek ellenére nem adtuk fel, megpróbáltunk fordítani, ami sajnos nem sikerült. Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen sikerül javítanunk.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések