Gy. Szabó Csilla, 2022.02.23. | Karate

A tavasz közeledtével karatékáink élete is egyre mozgalmasabb. Klement Kármen a hétvégén a világ legjobbjaival mérte össze tudását az Egyesült Arab Emírségben, szombaton pedig már két fiatalunknak Sarkadi Sebestyénnek és Ádám Viviennek drukkolhatunk a szigetszentmiklósi nemzetközi korosztályos versenyen. Mérő Bálint és Csicsai Gergely ugyanakkor az U21-es világbajnokság márciusi kvalifikációs tornájára készül.

A Vasas két fiatal versenyzője, Sarkadi Sebestyén és Ádám Vivien is ott lesz a hétvégi Tatami Kupán, Szigetszentmiklóson, amelyre nemcsak itthonról, de a környező országokból is szép számú utánpótláskorú sportoló várható. Mindketten az U14-esek mezőnyében versenyeznek majd, Sebestyén formagyakorlatot mutat be, Vivien pedig küzdelemben lép tatamira. Az idén immáron 32. alkalommal sorra kerülő rangos viadalon karatékáink ezúttal is válogatott ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat.

„Magas színvonalú küzdelmek várhatóak, sportolóink tehát igen sok és értékes tapasztalatot szerezhetnek ezen a hétvégén – hangsúlyozta a Tatami Kupa fontosságát Egri Tamás, karate szakosztályunk igazgatója, aki hétfőn érkezett haza az Egyesült Arab Emírségekből, ahol Klement Kármennel a Karate1 Premier League széria idei első állomásán vett részt. A Vasas kiemelt sportolója két döntetlennel és egy vereséggel zárta a csoportmeccseket, így nem jutott tovább a legjobb nyolc közé a sportág legrangosabb sorozatában, amelyen csak a világ elitjének tagjai, kategóriánként legfeljebb 32-en indulhatnak. – Remélem, mindkét fiatal megállja majd a helyét ebben az igen nehéz mezőnyben. Eközben a szakosztályunk két másik versenyzője, Mérő Bálint és Csicsai Gergely már a novemberi korosztályos világbajnokságra kvalifikáló sorozat első, márciusi állomására készül. Sajnos kihagyások nehezítették a munkájukat, Bálint koronavírusos megbetegedés miatt kényszerült négy hetes szünetre, Geri pedig mostanra épült fel sérüléséből. Szerencsére most már mindketten jól vannak és elszántan készülnek a selejtezőkre, céljuk egyértelműen a vb, a huszonegyéven aluliak között.”


Mérő Bálint (felső kép) és Csicsai Gergely az U21-es világbajnokságra kvalifikáló versenyekre készülnek

 

Karateszakosztályunk életébe azért is illeszkedik jól a hétvégi Tatami Kupa, valamint az U21-es vb-re való felkészülés, mert az utánpótlás nevelését tartják elsődleges feladatuknak. Igen sok energiát fordítanak a legfiatalabbak toborzására, amit a folyamatosan növekvő létszám bizonyít a legjobban. A környező iskolákban és óvodákban működő csoportokban igen sok gyermek ismerkedik a sportág alapjaival, akiket egyenes út vezet a szakosztály későbbi foglalkozásaira is. Ehhez persze jó hangulatra és sikeres csapatépítő programokra is szükség van, amelyeket rendszeresen szervez Egri Tamás és edzői csapata. A legközelebbire, március 5-én, szombaton kerül sor a Vasas dojo-jában, a programban pedig az edzéseken túl, közös játék, videózás és pizzázás szerepel.


Hirdetések