Gy. Szabó Csilla, 2022.02.07. | Curling

Hibátlan alapszakaszt követően, bronzérmes lett a Vasas Mix együttese a vegyes csapatok országos bajnokságán. A Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó és Nagy György által alkotott egység a bronzmeccsen 14-4-es győzelmet aratott.

Hat győzelemmel, vereség nélkül érkezett a Vasas Mix a vasárnap délelőtti, SSC Mix II. elleni elődöntőbe. A találkozót curlingezőink kezdték jobban, nyomban kettőt írhattak, ám az ellenfél is tartotta a lépést, és minden Vasas előnyre egyenlítéssel válaszolt. A hatodik endet követően 5-5-ös állás alakult ki, s végül 7-5-ös SSC Mix II-es siker született. A vasárnap délutáni bronzmeccsen az UTE Sliding Mix ellenében ismét hengereltek versenyzőink és nagyarányú győzelmet arattak.

„Ilyen a sport, egy két hétvégés sorozat utolsó előtti akadályánál, egyetlen mérkőzésen voltunk a szokásosnál kevésbé precízek – értékelte a csapat teljesítményét Dencső Blanka, a szakosztály igazgatója. – Ellenfelünk, akinek ezúttal is gratulálunk, ugyanakkor a legapróbb hibánkat is kihasználva, minden helyzetből a maximumot kihozva játszott. Igazából még azt sem tudom mondani, hogy rossz napot fogtunk ki, egyszerűen így alakult. Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy a csapat a bronzmeccsre ismét szilárdan állt fel, és olyan játékot produkált, amely valójában jellemző ránk. Szeretünk sok kővel, nehéz helyzeteket teremtve, támadó szellemben curlingezni, s ezt most maradéktalanul be tudtuk mutatni. Szinte minden helyzetben több dobási lehetőség közül lehet választani, mindegyik hívás lehet jó is, s ezzel válik a játék is különösen izgalmassá. Köszönjük, hogy edzőink, Karen Watson és Shane Tusup folyamatosan mellettünk állnak és támogatnak bennünket.

Az országos bajnokságnak idén is, mint általában mindig, győzelmi reményekkel nekivágó vegyes csapat ezúttal a szokásosnál kevesebb közös gyakorlással készült az ob-ra, ennek ellenére a tavalyinál eredményesebb kommunikációval, és nagyobb összhanggal hívta fel magára a figyelmet a jégen. Dencső Blanka szerint nemcsak a mérkőzéseken, de azon kívül is jellemző rájuk az egymást segítő és támogató szellem, amit az alapszakasz magabiztos menetelése is jól bizonyított, a bronzmeccsen mutatott játék pedig azt is megmutatta, hogy ennek köszönhetően a nehéz helyzetekből is megerősödve képesek felállni. S mivel eddig a páros években bronz-, a páratlanban pedig arany volt a jutalmuk, jövőre ennek vélhetően ismét nagy jelentősége lesz a bajnoki címért folytatott versenyfutásban.

Szentannai Ágnes révén azonban a hétfői fináléban is érdekeltek voltunk, hiszen a Vasas Nők skipje, a vegyes csapatok ob-ján, a Tatár Teammel lépett jégre, amely az SSC Mix II. kétszeri (8-2, 8-3) legyőzésével megszerezte a bajnoki címet.

Vegyes Csapat Országos Bajnokság.
Alapszakasz:
Vasas Mix-Team Tatár 11-3, Vasas Mix-FTC Hammer Time 6-0, Vasas Mix-UTE Sliding Mix 7-5, Vasas Mix-SSC Mix I. 4-3, Vasas Mix-Siket 3+1 9-3, Vasas Mix-SSC Mix II. 7-2. Elődöntő: Vasas Mix-SSC Mix II. 5-7. A harmadik helyért: Vasas Mix-UTE Sliding Mix 14-4.
Végeredmény: 1. Team Tatár, 2. SSC Mix II., 3. Vasas Mix.


Hirdetések