Gy. Szabó Csilla, 2022.01.15. | Kosárlabda

Az újabb betegségek és sérülések ellenére, szűk kerettel is nagyszerűen helytállt fiatal női csapatunk a szombat esti bajnoki fordulóban. A Cegléd elleni pasaréti győzelemmel ugyanakkor a rájátszásban szereplés felé is fontos lépést tett.

Tippmix NŐI NBI/A, 17. forduló.
Vasas Akadémia
−VBW CEKK Cegléd 67-57 (16-12, 21-11, 14-20, 16-14)

Vasas: Tóth (6), Papp (5), Heljic (13/3), Madár E.(10),  Smailbegovic (11/6). Csere: Dúl (9/3), Radócz (4), Szerencsés (7/3), Salamon (2), Nagy.

Cegléd: Szabó Fanni (14/6), Szabó D. (4/3), Kobolák (8), Szirony,  Szabó P. (2). Csere: Szabó Flóra (6), Holesinska (14/3), Katona (4), Laufer (5), Rakita.

Az élvonalbeli bajnokság sorsdöntő szakaszához érkezett női együttesünk, éppen ezért a rájátszásért folyó küzdelemben, a Cegléd elleni mérkőzés is kulcsfontosságúnak ígérkezett. Az előjelek azonban meglehetősen ambivalensek voltak a számunkra, hiszen irányítónk Papp Klaudia ugyan visszatérhetett a pályára bokasérülését követően, a betegségek és a sérülések azonban tovább tizedelték csapatunkat, minimálisra csökkentve a cserepad hosszúságát.

A ceglédiek nagyszerűen kezdtek, szinte állva hagyták együttesünket, kevesebb mint öt perc leforgása alatt már 7-0-ra vezettek. A hatodik perc végén Smailbegovic Nadja sikeres közelijével azonban akadémistáink pontgyártása is beindult, s alig három perc alatt, nemcsak egyenlítettek, de ötpontos előnyhöz is jutottak.

A második negyed elejént Dúl Petra, majd Papp Klaudia kosarainak köszönhetően már nyolccal is vezettünk, s a meccs előrehaladtával ez a különbség végül állandósult, majd tizenkettőre növekedett.

A félidőt követően sem változott a játék képe, s bár előnyünk a negyed második felében picit csökkent, Heljic Sara pontosan érkező találatainak köszönhetően biztosan tartottuk magunkat.


A Cegléd ellen döntőnek bizonyult csapatunk kemény védekezése

A harmadik negyed elején úgy tűnt, hogy a vendégek már nem bírják az igen szűk kerettel gazdálkodó Vasas Akadémiával a lépést, és kicsit több mint három perces pontmentes küzdelmet követően Tóth Orsolyának, Smailbegovic Nadjának és Madár Eszternek köszönhetően 15 pontosra növekedett az előnyünk. Mivel ekkor már kevesebb mint két perc volt csak hátra, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés sorsa, amelyet végül tíz ponttal nyertek kosárlabdázóink. A Cegléd elleni győzelemmel  csapatunk fontos lépést tett a playoff-ba kerülés felé.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A lányok megértették, hogy a mai napon egy különleges lehetőség nyílt meg előttük, és ezzel élni is tudtak. A mérkőzés előtt azt próbáltam megmagyarázni neki, hogy az igazi erő a csapatban rejlik, s nem pedig az egyéni teljesítményekben. A jelenlegi nehéz időkben a szokásosnál is jobban össze kell tartanunk. A sok hiányzó miatt a mai meccs előtt lélektanilag egyértelműen gödörben voltunk. Ennek ellenére magabiztosan játszottunk, az agresszív kezdésnek köszönhetően viszonylag hamar átvettük az irányítást. A legfontosabb dolog, hogy Lili kivételével, aki mindössze huszonöt másodpercet játszott – mindenki meghatározó szerepet vállalt és pontot is tudott szerezni. Az az amit a Vasasnál el szeretnék érni és ezért dolgozunk nap mint nap. Bízom benne, hogy folytatni fogjuk ezt a jó szériát és ameddig csak tudjuk, megpróbáljuk megőrizni a hazai veretlenséget.”

Dúl Terka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Kicsit döcögősen indult számunkra a mérkőzés, de miután elkaptuk a ritmust, a játékot is uralni tudtuk. A védekezés ma kulcsfontosságúnak bizonyult, sokszor kényszerítettük hibába az ellenfelünket, s ezekből az eladott labdákból indulni tudtunk. A cserék is ponterősek voltak, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez. Gratulálok a Ceglédnek, mert egy valóban jó mérkőzést játszottunk, a csapatomnak pedig a győzelemhez.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések