Gy. Szabó Csilla, 2022.01.14. | Kosárlabda

A ma estére tervezett Honvéd elleni férfi NBI/B-s bajnoki mérkőzést a Vasas Akadémia kérésére február 22-ére halasztották, a hétfőre kiírt Hepp Kupa-találkozót pedig február elsején fogják lejátszani. Az ok igen prózai, csapatunk öt meghatározó játékosának lett korábban pozitív a koronavírus-tesztje, visszatérésük jó esetben is csak a jövő hét második felére várható.

A betegség által megtépázott felnőtt csapatunk szombaton hatalmas bravúrt hajtott végre győzelmével a Veszprém ellen. Tapasztalt kosárlabdázóinkat példamutatóan helyettesítették a fiatalok, ami Moravcsik Áron, a szintén kényszerpihenőre ítélt elsőszámú irányítónk szerint egyértelműen a csapat erejét bizonyítja.

„Különleges időket élünk, s bár ezekre a helyzetekre nehéz gyorsan, jól reagálni, amennyire csak lehet fel kell készülni rájuk – véli Moravcsik Áron, aki három nehéz napot élt át a betegség kezdetén, s ma már a kontrollvizsgálatok eredményét várja. – A Veszprém elleni bravúr azt bizonyítja, hogy a keretünk még ilyen nehéz pillanatokban is stabil tud maradni. Emelem kalapomat a srácok előtt, fantasztikus, amit produkáltak. Itthonról szurkoltam végig az élő szöveges közvetítést, ami csak még izgalmasabbá tette a helyzetet. A végén visszaengedték magukra az ellenfelet, aminek nem csak a tapasztalatlanság volt az oka, hanem az is, hogy nagyon kevesen maradtak, iszonyúan elfáradhattak az utolsó percekre. Mégis foggal-körömmel küzdöttek, amit az ötvenhárom kapott kosár is bizonyít. A feszített szerda-szombat ritmus is csak tovább nehezítette a helyzetüket, ezért mindenkire szükség volt, mindenki maximálisan hozzátette a maga részét a sikerhez.”


Moravcsik Áron elismeréssel szólt a fiatalokról, akik hősies küzdelemben nyertek a Veszprém ellen

Együttesünk legtapasztaltabb játékosa társaihoz hasonlóan egy ellenőrző vizsgálaton már sikeresen túl van, a hét elején azonban újabbak várnak rá. Az edzéseket pedig csak akkor kezdhetik újra – azok is, akik tünetmentesen vészelték át a betegséget -, amennyiben valamennyi negatív eredményt hoz. Összességében tehát lassan kéthetes már az a passzív időszak, amit mozgás nélkül töltött. Nem is emlékszik hasonlóan hosszú teljes leállásra.

„Szerencsére régen volt komolyabb sérülésem, éppen ezért hirtelen nem is tudom milyen lesz a visszatérés, és mennyi időt fog igényelni – beszél az újrakezdés várható nehézségeiről Moravcsik Áron. – Az egy dolog, hogy ismét edzésbe állunk, a meccsrutin visszaszerzése egy egészen más kérdés. Utóbbit csak mérkőzésekkel lehet elérni, így az első éles bevetéstől nem is lehet majd túl nagy csodát várni. Ráadásul a váratlan kényszerpihenő most nem is egy, de nyomban legalább öt embert is érint az együttesből. De ahogy a betegség okozta legnehezebb pillanatokban, úgy a visszatérésnél is számíthatunk majd egymásra, a csapat erejére, ebben biztos vagyok.”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések