Gy. Szabó Csilla, 2022.01.08. | Kosárlabda

A betegségek miatt alaposan megfiatalított együttesünk nagyszerű győzelmet aratott a Veszprém ellen. Remek védekezéssel hatástalanították kosárlabdázóink a bajnokság egyik legeredményesebben támadó csapatát.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 15. forduló.

Vasas Akadémia – Veszprémi Kosárlabda Kft. 56-53 (11-11, 19-10, 12-12, 14-20)

Vasas: Radics (6), Medve (11/3), Andrássy (6), Farkas (7/3), Sólyom (10). Csere: Kelemen (4), Lakatos (3/3), Kódor (6), Várszegi (3/3).

Veszprém: Tóth (20), Glatz (4/3), Szabó (8), Dancsecs (9), Füzi (2). Csere: Horváth (10/6), Szeifert, Birkás.


A koronavírus-járvány szombatra tovább gyengítette a Vasas Akadémia férfi csapatát, a Veszprém ellen már Kerkai Ákos és Bagó Martin sem volt hadra fogható meghatározó játékosaink közül. Az alaposan megfiatalított csapat mégis meglepően magabiztosan kezdett, Farkas Attilának, Andrássy Gézának és Sólyom Botondnak köszönhetően gyorsan 7-0-s vezetéshez jutottunk, a vendégek a negyedik perc elején tudtak először kosarat szerezni. Ezt követően azonban felzárkóztak, s hatalmas, ám igen pontszegény csata alakult ki.

A második negyed 3 percében az egyébként is nagyszerűen játszó Tóth Norbert révén először szerzett vezetést a vendégcsapat (15-17), amire azonnal válaszoltak kosárlabdázóink. Alig öt perc leforgása alatt tizenhárom pontot szereztek akadémistáink, miközben egyet sem kaptak. A szünetre végül 9 pontos előnnyel vonulhattunk.

A pihenő után teljesen kiegyenlített lett a mérkőzés képe, csapatunk biztosan tartotta előnyét, igaz, növelni sem tudta az.


Sólyom Botond tör be a veszprémi védők mellett

A negyedik negyed elején azonban úgy tűnt, játékosaink teljesen felőrlik a vendégek ellenállását és akár nagyarányú győzelmet is arathatnak. A 35. percben Andrássy sikeres középtávolijának köszönhetően először vezettek 15 ponttal, amit néhány percig tartani is tudtak. A veszprémiek azonban még ekkor sem adták fel a találkozót, és nagyobb rutinjuknak köszönhetően kezdtek felzárkózni. Az utolsó percre ötpontosra fogyott az előnyünk, majd a mezőny legjobbja, Tóth Norbert három pontra hozta fel csapatát, ám az egyenlítés már nem sikerült. Akadémistáink végül bravúros győzelmet arattak

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ma este nem igazán szeretnék a kosárlabdáról beszélni. Örülhetnénk, hiszen nyertünk, én mégsem tudok megfeledkezni az otthonában lábadozó hét emberünkről. Számunkra a sport fair play nélkül olyan, mint a gulyásleves hús és víz nélkül, ízetlen és értelmetlen. Büszke vagyok, hogy a Vasas családhoz tartozhatok, amely ma este ismét megmutatta, miért az egyik legjobb sportszervezet ma Magyarországon. Lélekben azok a játékosok is velünk voltak, akik otthon gyógyulnak. Bízom benne, hogy minél előbb visszatérnek a pályára. Gratulálok a Veszprémnek, minden jót kívánok nekik!”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„Egy igen küzdelmes mérkőzést játszottunk ma a Veszprém ellen. Szerencsére egy nagyon jó védekezéssel sikerült a liga egyik legjobb támadó gépezetét hatástalanítani, így a számos hiányzó ellenére is megérdemelten nyertük meg a találkozót!”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések