Gy. Szabó Csilla, 2022.01.05. | Kosárlabda

Két meghatározó játékosunk nélkül is sokáig pariban volt női élvonalbeli együttesünk a bajnoki pontvadászat harmadik helyezettjével szemben. A második félidőben azonban érvényesült a vendég győriek nagyobb tudása. 

Tippmix NŐI NBI/A, 15. forduló.
Vasas Akadémia
−UNI Győr MÉLY-ÚT 63-76 (19-21, 16-21, 12-17, 16-17)

Vasas: Dúl (10), Heljic (8/3), Smailbegovic (5/3), Tóth (7), Madár E.(8). Csere: Pusztai (8), Budácsik (8), Szerencsés (3), Madár K (1), Salamon (5), Radócz.

Győr: Dombai (10/3), Dubei (8), Mompremier (23), Canada (13), Oroszova. Csere: Weninger (3/3), Varga (12), Razheva (4), Ruff-Nagy (3/3), Rozmán.


A Csata ellen idegenben aratott győzelem nemcsak örömöt, de bánatot is hozott élvonalbeli női együttesünknek, hiszen a találkozón megsérült csapatunk meghatározó tagja, Papp Klaudia. A győriek elleni hazai mérkőzésen így csapatkapitányunk Bach Boglárka mellett immáron irányítónkat is nélkülöznünk kellett. Utóbbi pótlására a felnőtt együttesbe idén felkerült Dúl Terka vállalkozott, aki nem is vallott szégyent az elsőszámú játékmester szerepkörében.  

Az első két kosarat a bajnoki tabella harmadik helyén álló győriek szerezték (0-4), ám ezt követően akadémistáink nagyszerűen elkapták a fonalat és az ötödik percben már nyolc ponttal vezettünk. Ezt az előnyt a negyed végéig sikerült is megőriznünk, az utolsó percben azonban fordítottak a vendégek.

A második negyedet Dúl Terka jól irányzott középtávolijával kezdtük, s azonnal egyenlítettünk. Nem sokkal később pedig már öt ponttal is vezettünk. A kiváló idegenlégiósokkal felálló győriek azonban szép lassan ledolgozták a hátrányukat, fordítottak, a félidőre pedig már 7 pontos előnnyel vonulhattak.

A második félidőben nagyszerűen küzdöttek akadémistáink, az egyre jobb formába lendülő győrieket azonban egyre nehezebben tartották. A harmadik negyed közepén egyszer még az egyenlítéshez is közel álltunk, a végjáték azonban már egyértelműen a vendégeké volt.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nem lehetek mérges a csapatra, hiszen egy nagyon erős ellenféllel találtunk szemben magunkat, ráadásul nagyjából tartottuk is magunkat a megbeszéltekhez. Két statisztikai mutatóban azonban nagyon gyengén teljesítettünk,  ez a büntetők érvényesítésének aránya és az eladott labdák száma volt.Természetesen az előfordulhat, hogy az ellenfél hibára kényszerít egy játékost, aki ezt követően eladja a labdát, de most nem erről volt szó. Az összpontosítás hiánya és a pánik miatt rengeteg könnyű kosarat engedtünk meg a győrieknek, ami részben el is döntötte a találkozó sorsát. A palánk alatt is kaptunk néhány elkerülhető kosarat, de ennek az volt az oka, hogy a kapott triplák elkerülése végett védelmünket a hárompontos vonalig vontuk előre. Emiatt belül sokszor maradt üres ember. Meccsről meccsre fejlődünk, s bár csodára még nem vagyunk képesek, jó úton haladunk.”

Pusztai Petra, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jó mérkőzést játszottunk, a végsőkig küzdöttünk, ezért egytől egyig mindenkire büszke vagyok. Azt gondolom, hogy jó útra léptünk, folytatnunk kell a kemény munkát, hiszen a számunkra igazán fontos mérkőzések csak ezután következnek.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések