Gy. Szabó Csilla, 2022.01.02. | Kosárlabda

Fontos győzelmet aratott élvonalbeli női együttesünk a Csata otthonában. A találkozó sorsa az első félidőben dőlt el, amely mindenben akadémistáink elképzelése szerint alakult.

TIPPMIX NŐI NBI/A, 14. forduló.
Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 68-73 (10-23, 17-23, 19-8, 22-19)

Csata: Lelik (17/9), Horváth (14/12), Zele (23/6), Gyöngyösi (2), Angyal (2). Csere: Böröndy (6), Hegedűs (4), Strausz.

Vasas: Budácsik (11), Papp (18/6), Tóth (20), Smailbegovic (6), Heljic (8). Csere: Madár E. (7/3), Pusztai (1), Szerencsés, Madár K. (2), Salamon, Dúl.


Bár a házigazdák szerezték az első pontokat (4-0), akadémistáink mégis fölényesen hozták az első negyedet, hiszen ezt követően úgy szereztek sorozatban tizennyolc pontot, hogy arra közel öt percen keresztül a ludovikás játékosok egyetlen találattal sem tudtak válaszolni (4-18), miközben a védekezésben is hibát hibára halmoztak. Az első tíz percet végül tizenhárom pontos vezetéssel zártuk, amiben óriási szerepe volt Tóth Orsolyának, aki tizenkettőt szórt az első negyed végére.

A másodikban is folytattuk a magabiztos és pontos játékot, Papp Klaudia, Madár Eszter és Budácsik Dorottya jól időzített pontjainak köszönhetően 19 pontos előnnyel vonulhattunk pihenőre a félidőben.

A szünetet követően nagyot fordult a játék képe, a házigazdák minden erejüket összeszedve támadtak, s a védekezésben is feljavultak. A nagy rohamoknak köszönhetően tizenegy pontot sikerült faragniuk a hátrányukból, de az egyenlítésnek a közelébe sem kerültek.


Tóth Orsolya (középen) a mezőny egyik legjobbja volt, 20 pontot szerzett és 28-as VAL-értéket produkált

Az utolsó játékrészben a Csata szerezte az első kosarat, s ezzel öt pontosra fogyott akadémistáink előnye, ám Smailbegovic Nadijának és Tóth Orsolyának köszönhetően ismét sikerült meglépni, és biztos tizenegy pontos előnyhöz jutottunk, amelyet szinte végig sikerült tartanunk. Az utolsó két perc azonban a vártnál is izgalmasabban alakult, a házigazdák rendületlenül harcoltak a fordításért. A mérkőzés lefújása előtt harminc másodperccel Zele Dorina sikeres távolija révén három pontra vissza is jöttek. Egyenlíteni azonban nem tudtak, hiszen Tóth Orsolya néhány másodperccel a vége előtt biztos kézzel használta ki az adódó lehetőséget, s ezzel öt ponttal nyert csapatunk a nagy rivális Csata otthonában.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia edzője:

„Kemény mérkőzést vártam, akkor is, ha a Csata nincs éppen a legjobb formájában és nem tudott komplett csapattal pályára lépni. A találkozót pontosan úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Fiatal és ebből fakadóan még igen tapasztalatlan játékosaink azonban nem tudták a legegyenesebb úton, a leggyorsabban lezárni a meccset, a második félidőben magunkra engedtük a Csatát. Pedig tudtuk, hogy a házigazdák agresszívebbek lesznek, rutinosabb játékosaink ekkor mégis komoly hibákat vétettek. Volt is egy szituáció, amelyben mindössze tizenöt másodperc alatt hat-nyolc könnyű pontot is engedélyeztünk nekik, ami meghozta az önbizalmukat. Ebben a helyzetben különösen nagy dolognak tartom, hogy végig megőriztük a vezetést. A végén néhány kosáron múlott a meccs sorsa, amelyek a másik oldalon is eshettek volna. Szerencsére nem így történt, örülök, hogy nyertünk. Gratulálok az ellenfélnek, hiszen nagyszerűen küzdöttek.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

 „Gratulálok a Csatának, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, az első félidőben uraltuk a meccset, nagyon jól kezdtünk, különösen az első negyedben voltunk nagy fölényben. Ezt követően a harmadik negyedben kicsit visszaesett a teljesítményünk, de számítottunk rá, hogy a vendéglátók újult erővel fognak támadni. A végjáték úgy alakult, hogy nekünk sikerült nyernünk, aminek nagyon örülünk.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések