Gy. Szabó Csilla, 2021.12.29. | Kosárlabda

Egy félidőn keresztül remekül helytállt női csapatunk a hazai élvonal második legjobb csapatával, a Szekszárddal szemben. A harmadik negyedben azonban ellépett az euroligás együttes, és végül tizenkilenc pontos győzelmet aratott Pasaréten.

Tippmix NŐI NBI/A, 13. forduló.
Vasas Akadémia
−Atomerőmű KSC Szekszárd 52-71 (16-21, 15-14, 7-18, 14-18)

Vasas: Papp (8), Tóth (4), Smailbegovic (4), Heljic (10), Madár K .(2). Csere: Salamon (6), Pusztai (4), Madár E. (8), Szerencsés, Budácsik (2), Dúl (4), Radócz.

Szekszárd: Goree (16), Miklós (14/9), Krnjic (13), Studer (5/3), Gereben (10). Csere: Friskovec (4), Bálint (3), Mányoky (4), Holcz (2), Horváth, Andi.


Nagyon nehéz mérkőzés várt csapatunkra az esztendő utolós mérkőzésén, hiszen a női élvonal második helyezettje látogatott Pasarétre Szekszárd személyében. Az utóbbi időszakban több játékost is kénytelenek voltunk nélkülözni betegség illetve sérülés miatt, ám a karácsonyi rövid szünetet követően, javult a helyzet, hiszen például Madár Eszter és Budácsik Dorottya is ismét pályára léphetett.

A találkozó Smailbegovic Nadja kosárával indult, amire a válogatott Gereben Lívia válaszolt. Papp Klaudiának és Budácsik Dorottyának köszönhetően azonban ismét mi kerültünk előnybe, a negyedik perc végén Miklós Melinda hárompontosa révén jutott először vezetéshez a Szekszárd. Tóth Orsolya két igen pontos találatának köszönhetően ekkor még sikerült a saját javunkra fordítani az eredményt, a hatodik perc végén azonban Gereben büntetőivel másodszor is előnyhöz jutottak a vendégek, amelyet a folytatásban többé nem is engedtek ki a kezükből.

A második negyedben az elsőhöz hasonló küzdelmes játék alakult ki, s bár a 17. percben Miklós hárompontosának köszönhetően tízpontos előnyhöz jutottak a szekszárdiak, csapatunk nagyszerűen küzdött tovább, s a hátrányából faragva, mindössze négy pontos minusszal vonulhattak a nagy szünetre.

A pihenő azonban inkább a vendégeknek kedvezett, akik a harmadik negyed elejétől módszeresen növelték az előnyüket, a 24. perc végén Friskovec kosara először juttatta őket 11 pontos előnyhöz, amely a harmadik negyed végére 15-re növekedett.

Az utolsó negyedben ismét remekül harcoltak akadémistáink, a hátrányukból azonban nem tudtak faragni, a válogatottak sorával felálló Szekszárd, végül 19 pontos győzelmet aratott Pasaréten.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Jól kezdtük a mérkőzést és az első félidőben végig jól is tartottuk magunkat. Nem mondanám, hogy ez meglepő volt, inkább azt, hogy minden találkozónak így kellene alakulnia. Végre nem ijedtünk meg és pontosan követtük a taktikai utasításokat. A folytatásban azonban kísértett a múlt, ahogy korábban már annyiszor, ismét elveszítettük a fókuszt, pedig cserékkel és időkérésekkel igyekeztünk visszahozni a csapatot a meccsbe. Persze védekezhetünk azzal, hogy fiatalok vagyunk és nincs igazi légiósunk sem, ám a pályán ez az érv a legkevésbé sem számít. Itt csak a kosárlabda létezik. Amikor ezt megérezzük, mindig van néhány pozitív felvillanás, ám azt közösen kell majd kitalálnunk, hogyan tudnánk állandósítani ezeket a jó periódusokat. Jelenleg az az egyik legfontosabb lépés, hogy folyamatosan tartsuk ezt a szintet, és töbéb ne menjünk alá. Függetlenül attól, ki az ellenfél. Volt ma néhány játékosunk, aki ereje felett teljesített, ám ez nem elég a győzelemhez. Egy csapatsportban mindenkinek a maximumot kell nyújtania. Minden egyes mérkőzésen.”

Madár Eszter, a Vasas Akadémia játékosa:

„Az első félidőben sikerült betartani az előzetesen megbeszélt taktikai utasításokat, ami meg is látszott az eredményen. Sajnos a harmadik negyedet eléggé szétszórtan kezdtük, nem szedtük jól a lepattanókat és nem is zártunk ki, ezért a Szekszárd el tudott húzni. Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez, és mindenkinek boldog új évet kívánok!”

Fotók:hunbasket


Hirdetések