B.V., 2021.12.23. | Úszás

Remekül szerepeltek a nemrégiben véget ért, Abu-Dzabiban rendezett rövid pályás úszó-világbajnokságon klubunk versenyzői: Gyurinovics Fanni két döntőt is úszott a váltóval, Szabó-Feltóthy Eszter pedig egyéni csúcsokat ért el. Edzőink értékeltek.

Nagyon az év végén tartották az idei rövid pályás világbajnokságot, de a Vasas-versenyzők igazán kitettek magukért az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban.

Gyurinovics Fanni egyéniben 100 m gyorson állt rajthoz, az előfutamból nem jutott tovább, végül a 25. lett (54.39). A két gyorsváltóval viszont döntőbe került: előbb 4x100 m-en lett hetedik – megúszva közben az egyéni csúcsát (53.33) –, majd a 4x200-as egységgel az ötödik helyen zárt.

„Teljesen elégedett vagyok – jelentette ki Fanni edzője, Lőrinczi György. – A felkészülés során a hódmezővásárhelyi edzőtábor nagyon jól sikerült, ezért köszönet jár a klubnak. Utána viszont sajnos a betegséghullám minket sem került, Fanni légcsőfertőzéssel és tüdőgyulladással küzdött, antibiotikumkúrára volt szükség. Ennek tudatában a világbajnoki hetedik, illetve ötödik hely kiváló, még ha tudjuk, ideális körülmények között ez még jobb is lehetett volna. Mostantól a következő célunk, hogy a májusi világbajnokságra szintet ússzon és a váltókkal hasonlóképpen szerepeljen. Ehhez már az áprilisi magyar bajnokságon remekül kellene teljesíteni, tervezünk két melegégövi tábort, reméljük, a vírushelyzet lehetővé teszi azokat.”

 


Gyurinovics Fanni (balra) mindkét gyorsváltóban remekül teljesített Forrás: MÚSZ

 

A közelmúltban rendezett kazanyi rövid pályás Eb-n negyedik helyezett Szabó-Feltóthy Eszter Abu-Dzabiban két hátúszószámban volt érdekelt: százon a 27. (1:00.27), kétszázon a 10. lett (2:06.13), miközben az egyéni legjobb időeredményeit megjavította.

„Nagyon örültünk a kazanyi szereplésnek, ezért nagy lendülettel kezdtük a felkészülést a világbajnokságra is – emlékezett vissza Eszter trénere, a Vasas SC úszószakosztályának vezetőedzője, Dr. Egressy János. – Sajnos az utolsó előtti hétben betegség (nem COVID) nehezítette a felkészülést, aminek következtében Eszter három-négy kilót fogyott. Ennek ellenére jól sikerült a száz méter, majd a kétszáz is, utóbbiban nagyon sajnáltam, hogy nem jött össze a döntőbe kerülés, mert fontos lett volna szoknia ezt a légkört, a közeget, amit egy ilyen esemény nyújt. Hátúszásban egyébként is nagyon elválik egymástól a rövid pályás és a nagymedencés mezőny, ennek tudatában, még többet ér a legutóbbi két versenyen elért eredmény. Az olimpián, bár több számban volt szintje, önhibáján kívül nem indulhatott Eszter, kicsit össze is tört emiatt. Ezért volt fontos, hogy az év végén lehetőséget kapott, és élni tudott vele.”

 


Szabó-Feltóthy Eszter egyéni csúcsokat úszott Abu-Dzabiban Forrás: MÚSZ
 


Hirdetések