Jenkei Dániel, 2021.12.19. | Vívás

Aranyérmet nyert a női kardcsapat, ezüstöt a férfi párbajtőr - és kardegységünk, Szász-Kovács Emese pedig pályafutása utolsó asszóit vívta az országos bajnokság csapatküzdelmeiben vasárnap.

A szokásosnál jóval nagyobb médiaérdeklődés övezte a vasárnapi csapatbajnoki küzdelmeket a Ludovikán, és ez bizony egyértelműen Szász-Kovács Emesének szólt.

Olimpiai bajnokunk édesanyja, férje, ikergyermekei, nővére és további családtagjai jelenlétében vívhatta pályafutása utolsó asszóit, és lett végül negyedik a Vasas SC női párbajtőrcsapatával.

Köszönünk mindent, Emese, és örülünk, hogy a szakosztály társelnökeként továbbra is velünk maradsz majd...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Mindemellett érmekben sem volt hiány Vasas-részről, a női kardcsapatunk (Katona Renáta, Bevíz Dorottya, Missurai Pálma, Záhonyi Petra) a végén izgalmassá téve a döntőt lett aranyérmes, így Katona Renáta duplázott az ob-n.

A Vasas II. (Báthory Kata, Spiesz Anna, Domonkos Emese, Soós Dorottya) ugyanitt bronzérmes lett.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Férfi kardban a mieink (Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Galgóczy Tamás, Nagy Pál) magabiztosan meneteltek a döntőig, ott viszont rosszul kezdtek az erős MTK ellen, így most az ezüsttel kellett beérniük.
 

 

Ugyanígy ezüst jutott a férfi párbajtőrcsapatunknak (Nagy Dávid, Koch Máté, Bakos Bálint, Bányai Zsombor), az egyéniben való remeklés után a csapatdöntőben a Honvéd vissza tudott vágni. A Vasas II (Buta Levente, Fenyvesi Csaba, Hamilton-Meike Jonatán, Kulcsár Viktor) pedig remek meneteléssel és nagy szívvel a harmadik lett.

 


Hirdetések