Gy. Szabó Csilla, 2021.12.18. | Kosárlabda

Nagyszerű játékkal leptük meg az euroligás Sopron Basket csapatát, s egy félidőn keresztül szorossá tudtuk tenni a bajnokcsapat elleni szombat esti találkozót.

NŐI NBI/A, 12. forduló.
Sopron Basket – Vasas Akadémia 77-50 (23-15, 22-20, 16-6, 16-9)

Sopron: Jovanovic (14), Peddy (9/9), Határ (14), January (4), Varga A. (4). Csere: Fegyverneky (2), Gaye (10), Varga S. (4/3), Sitku, Brooks (16/3)

Vasas: Madár K. (7/3), Papp (7/3), Tóth (5), Heljic (3/3), Smailbegovic (7/3). Csere: Pusztai (13), Salamon (5/3), Szerencsés, Dúl (3/3), Radócz.


A legutóbbi szigetszentmiklósi több mint húsz pontos győzelem önbizalmat adott akadémistáinknak amire szükségük is volt a bajnok Sopron otthonában. Mellettünk szólt még, hogy a hazai éllovas két nappal korábban még az Euroligában játszott hatalmas meccset a lengyel Gdynia ellen. A találkozó stílszerűen az idei esztendő legjobb magyar női kosárlabdázójának választott Határ Bernadett kétpontosával indult, aki Pasaréten töltötte utánpótlás karrierjének meghatározó időszakát. Sara Heljic hárompontossal válaszolt, majd Tóth Orsi és Madár Kata távolijának köszönhetően 8-2-re elhúztunk. A bajnokcsapat természetesen mindent megtett a felzárkózásért, ám Papp Klaudia középtávolija révén tartottuk a vezetést. Egészen az ötödik percig, amikor Varga Aliz büntetővel egyenlített, a palánk alatt nagyszerűen helyezkedő Határ Bernadett pedig 12:10-re, kisvártatva pedig 14:10-re fordította az állást. Az első negyedet végül szerény nyolc pontos előnnyel zárták a soproniak.

Csapatunk a folytatásban is nagyszerűen küzdött, s bár a házigazdák mindent megtettek a minél kényelmesebb előny megszerzéséért, ez nem sikerült nekik. A tizenhetedik percben Nadija Smailbegovic nagyszerű hárompontosának köszönhetően mindössze hét pontra csökkent a hátrányunk.

A harmadik negyedben dőlt el gyakorlatilag a mérkőzés sorsa, hiszen a soproniak tizenhatjával szemben mindössze hat pontot szereztünk, s így az utolsó negyednek már húsz pontos előnnyel vághatott neki a bajnokcsapat.  A végjátékban a különbség tovább növekedett, ám a 27 pontos vereség ellenére is emelt fejjel távozhattak játékosaink a Novomatic Arénából, hiszen a találkozó elején remek játékkal tudták meglepni a hétfőn hajnalban Olaszországba utazó euroligás együttest.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia edzője:

„Gratulálok a Sopronnak, előzetesen sem volt kérdés a vendéglátók győzelme, miután igen nagy a minőségi különbség a két csapat között. Ennek ellenére elégedett lehetek, mert a legjobbat adtuk magunkból. A házigazdák láthatóan nem játszottak teljes erőbedobással, de jó helyzeteket alakítottunk ki, megtettük, amit lehetett. A mai napon a palánk alatt volt a legnagyobb különbség a javukra. Ahogy csak lehetett hajtottuk őket és sok eladott labdára kényszerítettük a soproniakat. Nekünk ez is nagy siker. Mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!”

Dúl Terka, a Vasas Akadémia játékosa:

 „Gratulálok a Sopronnak! Jól kezdtünk, a második félidőre azonban rosszul jöttünk ki az öltözőből. A harmadik negyedben a Sopron dominálta a játékot, mi pedig elvesztettük az irányítást, ennek köszönhetően alakult ki nagyobb különbség a javukra.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések