Gy. Szabó Csilla, 2021.12.10. | Kosárlabda

Küzdelmes mérkőzésen maradt alul férfi együttesünk a Rátgéber Akadémiával szemben. Az első félidőbeli rossz védekezés okozta hátrányt, a másodikban nem sikerült ledolgoznunk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 12. forduló.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 79-83 (22-25, 18-27, 19-19, 20-12)

Vasas: Moravcsik (9/3), Radics (7), Andrássy (13), Kelenföldi (8), Kerkai (1). Csere: Medve (13/9), Boros (9/6), Bagó (7), Kelemen (5), Farkas (7/3).

NKA Pécs: Bíró (16/3), Djordjevic (17/9), Meszlényi (10/6), Rátvay (3), Benke (10/6). Csere: Lados (5/3), Kocsis (10/3), Sherer (6), Kollár, Váits (3/3), Kármán (3/3).


A vendégek pontos támadásaiknak és jó védekezésüknek köszönhetően gyorsan vezetést szereztek, a negyedik perc elején már 11 pontos volt az előnyük (3-12). De akadémistáink is harcoltak és másfél perc leforgása alatt ledolgoztak 9 pontot. Egyenlíteni azonban csak a hetedik perc végén sikerült, Moravcsik Áron palánk alóli szép passzát követően, Radics Gerzson révén (16-16). Utóbbi még egy büntetőt is kiharcolt, amelyet értékesítve először vezettünk a találkozó folyamán. A pécsiek azonban azonnal fordítottak és a negyed végéig meg is őrizték a hárompontos előnyüket.

A folytatásban mindkét csapat sokat kapkodott, egymást követték a támadó és védő hibák, több volt a küzdelem, mint az igazi játék. A 13.percben Andrássy Géza révén sikerült ismét egyenlítenünk, a Boros Márktól kapott labdával gyönyörűen fordult a palánkra (28-28). De a pécsiek válasza sem késett, majd ismét Andrássy küzdött derekasan a támadó lepattanóért, amelyből pontot szerezve megint egyenlítettünk (30-30). A védekezésünk azonban ezt követően egyre gyengébb lett, amit a vendégek ki is használtak és 12 pontos előnnyel vonulhattak a nagy szünetre.

A pihenő után feljavultak akadémistáink és a 25. percben Medve Máté hárompontosának köszönhetően három pontnyira felzárkóztak.  A kínálkozó helyzeteket azonban nem tudtuk kihasználni és így nem sikerült az egyenlítés.

Az utolsó negyedben minden megpróbáltak kosárlabdázóink a fordítás érdekében, a pécsiek azonban ügyesen őrizték a megszerzett előnyüket. Egészen az utolsó két percig, amikor két Andrássy duplának köszönhetően öt pontra sikerült feljönnünk (77-82). Hatalmas csata alakult ki, és alig több mint húsz másodperccel a vége előtt Moravcsik sikeres közelijével hárompontosra apadt a hátrányunk. A hátralévő nagyon rövid időt azonban a vendégek taktikusabban használták ki, s így végül négypontos vereséget szenvedtünk.


Moravcsik Áron (6) 33 percet töltött a pályán a Rátgéber Akadémia ellen

A mezőny legmagasabb 30-as VAL-értékét, csapatunk irányítója, Moravcsik Áron érte el.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez. Egy nagyon gyors és atlétikus csapat volt az ellenfelünk, éppen ezért arra törekedtünk, hogy lassítsuk a játékukat, illetve megnyerjük a lepattanó csatát. Ez sajnos az első félidőben nem sikerült, amiből a pécsiek tudtak előnyt kovácsolni. A második félidőben javítottunk a védekezésünkön, ám amikor már éppen átvettük volna a meccs irányítását akkor könnyű dobásokat vétettünk, illetve a büntetővonalról sem voltunk kellőképpen magabiztosak. Azt gondolom, hogy a játék ezen részeiben mindenképpen fejlődnünk kell.”

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa:

„Azt gondolom, hogy az első félidőben kialakult hátrányunkat a védekezésünknek köszönhetjük. Gyakorlatilag a meccs további részében ezt próbáltuk ledolgozni. Amikor a második félidőben visszajöttünk négy pontra, akkor ismét hibákat követtünk el, s ebből a helyzetből már nem tudtunk felállni. Gratulálok a Rátgéber Akadémia csapatának.”

Fotók: Bornyi Márton

 


Hirdetések