Jenkei Dániel, 2021.11.20. | Röplabda

A Vasas Óbuda 3:1-re nyerte az UTE elleni idegenbeli Extraliga-találkozót.

Extraliga, 6. forduló
UTE - Vasas Óbuda 1-3 (-15, 22, -21, -12)

UTE röplabdacsarnok, 150 néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

UTE: Morozo 2, Petőváry 4, Szabó L. 18, Gyimes 12, Bagyinka 2, Krasteva 1. Csere: Dömsödi (liberó), Kis D. 7, Manninger 12, Durst, Rádosi. Vezetőedző: Horváth András

Vasas: Boyko 16, Kalicanin 9, Malloy 2, Zernovic 14, Abdulazimova 16, Király-Tálas 7. Csere: Török, Stankovics (liberók), Takács D., Kump 1, Vezsenyi 9, Fábián 1, Papp O. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Érdekesen alakult az UTE elleni idegenbeli bajnoki, hiszen egy megingást leszámítva gyakorlatilag végig magabiztosan kézben tartotta a Vasas Óbuda a találkozót, az a bizonyos hullámvölgy viszont nagy előnyről elvitte a második szettet.

Végül ez azonban nem került pontokba, hiszen a harmadik és negyedik szettben remekül muzsikáltak a mieink, így Malloy sérülését leszámítva jó szájízzel távozhattunk a Szilágyi útról.
 

Giannis Athanasopoulos a Vasas Óbuda honlapjának: - A második szett végjátékában, 21:14-es előnyünk után az UTE elképesztően agresszívan kezdett nyitni, mi pedig erre nagyon sokáig nem találtunk megoldást. Újabb jó leckét kapott a csapatom arról, hogy mentálisan mennyire erősnek kell lennünk az első labdamenettől az utolsóig. Én is vállalom a felelősséget, mert belecseréltem a második játszmába, ez is kellett ahhoz, hogy elveszítsük a ritmust. Hosszú távon azonban előnyünkre válik, hogy ebbe a meccsbe is vissza tudtunk jönni egy ilyen nehéz szakasz után, és jó játékkal, erőt demonstrálva tudtuk azt végül lezárni. Csapatom küzdőszellemét ezúttal is dicséret illeti.


Hirdetések