Jenkei Dániel, 2021.11.18. | eSport

Az előző szezon végén kiesett ugyan, ám végül mégis a HPCL I. osztályában indulhat és bizonyíthat a Vasas SC GLT néven induló eSport-csapatunk.

Az előző idény nem úgy sikerült virtuális labdarúgóinknak, ahogyan azt tervezték, így papíron kiesett a csapat a HPC Liga legmagasabb osztályából, de mivel a DVSC visszalépett az indulástól, és az egyik feljutó sem vállalta az élvonalbeli szereplést, így a mieink ölébe hullott a lehetőség.

- Már amikor beadtuk a nevezést, jeleztük, hogy ha van lehetőség, szeretnénk elindulni az első osztályban. Bizonyítani akarjuk, hogy ott a helyünk a legjobbak között, és az sem mellékes, hogy azért az élvonalban igazán minőségi meccseket lehet játszani. Ami pozitívum, hogy a keretünk szinte teljesen együtt tudott maradni, akik pedig érkeztek, szinte egytől egyig játszottak korábban nálunk. Elmondhatjuk azt is, hogy mostanra már szinte mindenki szerzett első osztályú rutint, ami azért sokat segíthet majd. Nincsenek nagy sztárjaink, munkás kis gárda lesz a miénk, amely elsősorban a csapategységgel tud majd eredményes lenni. A célunk nem lehet más, mint a bennmaradás kiharcolása -  vázolta nekünk a helyzetet és a terveket a Vasas eSport edzője és játékosa, Tóbiás Zsolt.


A lebonyolítás a korábbi idényekhez hasonló, tizenkét csapat indult a HPCL 1. osztályában, és az említett cél eléréshez legalább a tízedik helyen kell végezni. 

A szezon egyébként már meg is kezdődött, a mieink a Magyar Kupában hozták a kötelezőt, a Vasas SC GLT Juhász és Horváth góljaival 2-1-re verte meg a Szombathely csapatát.

Az első két bajnoki fordulóban (most már nem páros meccsek vannak) pedig egy pontot szereztek Tóbiás Zsolték.

A Genesis Gaming elleni 0-0 kapcsán lehet némi hiányérzet, hiszen sok helyeztet kihagytak a mieink, a TrollFoci elleni 3-0-ás vereség pedig reális eredménynek tekinthető egy élcsapattal szemben.

Minden további információ a Vasas eSport facebook-oldalán

 


Hirdetések