Jenkei Dániel, 2021.11.17. | Aerobik-Fitnesz

A koronavírus-járvány az aerobik szakosztályunk életét sem könnyítette meg, hétvégén azonban újra versenyeztek a mieink a Magyar Kupában, ahol szép eredményeket értek el, a 2022-es év pedig további fejlődést tartogathat számukra.

November 6-án és 7-én a Folyondár Sportközpontban rendezték az aerobik Magyar Kupa negyedik, egyben döntő fordulóját, amelyen így a Vasas fiataljai igazán otthonos környezetben versenyezhettek. 

És bizony, ahogy Kolozsvári Anna szakosztály-igazgató elmondta nekünk, már önmagában a részvétel is nagy dolog az elmúlt időszak függvényében.

- Kalandos volt az elmúlt másfél évünk, a covid miatt több olyan időszak is volt, amikor nem tudtunk rendesen edzeni, vagy csak hiányosan, úgy pedig nehéz csoportos koreográfiákat gyakorolni. Ennek ellenére mind a gyerekek, mind a szülők, mind a szakmai stáb részéről hihetetlen összetartás mutatkozott, és így át tudtuk vészelni a nehezebb időszakokat is. Versenyből is kevés volt az elmúlt időszakban, de hétvégén szép létszámmal el tudtunk indulni a szezonzáró Magyar Kupa-versenyen. Értünk is el szép eredményeket a népes mezőnyben, a legjobban a BA UP 4-es triónk szerepelt, ők harmadikak lettek a döntőben. 

 

A bronzérmes négyesünk (Laki-Lukács Alíz, Laki-Lukács Laura, Vilhelm Lilien) és Kolozsvári Anna szakosztály-igazgató



És hogy mit hozhat a jövő?

Bizakodó vagyok, úgy néz ki, sokkal nagyobb létszámban tudjuk majd képviselni a Vasast a 2022-es versenyszezonban. Azt látom, hogy sok kisebb korosztályú versenyző jövőre érhet majd be, és ugyanez igaz bizonyos gyakorlatokra és egységekre is. Úgy érzem, már mostanra is látványosan fejlődtünk, de jövőre ez még inkább igaz lehet. Tényleg egy jó, szerethető közösséget alkotunk itt a Folyondárban, és látjuk magunk előtt a célokat, a következő lépcsőket – vázolt biztató jövőképet szakosztály-igazgatónk.

 

A Magyar Kupa döntőjével a 2021-es év versenynaptára lezárult, a folytatás majd jövő tavasszal jöhet.


Hirdetések