Gy. Szabó Csilla, 2021.11.15. | Curling

A Szekeres Ildikó, Nagy György vegyes páros nagyszerű versenyzéssel, ötödik helyen végzett a World Curling Tour lengyelországi állomásán. A Magyar Kupa hétvégi zárófordulóiban ugyanakkor a néhány napon belül Európa-bajnokságon résztvevő Vasas Nők csapata játszott rendkívül hasznos találkozókat, a Vasas Ice Ladies révén pedig egy bravúros bronzérmet is szereztünk.

Néhány nap választ csupán el bennünket a norvégiai Európa-bajnokság kezdetétől, amelyen a Vasas Nők, Vasas Team Szentannai néven hazánk képviseletében lép majd jégre, ám a hétvégi MK-sorozat lezárása egy másik egységünk, a Vasas Ice Ladies révén okozott kellemes meglepetést a számunkra. Miközben a kontinensviadalra készülő együttes elsősorban a csapatépítésre és a tapasztalatszerzésre használta fel a hazai meccseket, a Szurmai-Palotai Piroska által vezetett Vasas Ice Ladies bravúros győzelmeit követően csípte el a harmadik helyet a szinte teljes hazai curling mezőnyt, vagyis tizennégy csapatot felvonultató Magyar Kupában.

A sorozat második hétvégéjén, a Kamaraerdei Culing Clubban, előbb az United Leads gárdáját verték 8-2-re, majd az SSC Nők csapatát 6-3-ra, a szintén vasasos G-Force együttesét pedig 8-4-re. A második szakasz egyetlen vereségét az elődöntőben szenvedték el. Az FTC Girl Jam-től kaptak ki 7-1-re, ám ezt követően is fel tudták szívni magukat a bronzmeccsre, amelyet végül óriási csatában hoztak.

„Ebben a felállásban ez az első igazi közös sikerünk a csapattal, ebben a mezőnyben ugyanis egyszerűen hihetetlen ez a bronzérem – mondta boldogan az utolsó mérkőzést követően az együttes csapatkapitánya, Szurmai-Palotai Piroska, aki Stéger Anett Nórára, Dencső Blankára, Szurmai Emma Erzsébetre és Nagy Gyöngyire számíthatott az október vége óta tartó sorozatban. Igaz, a vasárnapra kicsit megfogyatkoztak, de így is derekasan helyt álltak. – A reális elvárások szerint a legjobb tízbe szerettünk volna bekerülni, ám menet közben egyre jobban és jobban alakult a helyzetünk. Sorra győztük le a ranglistán jóval előttünk állókat, ami elsősorban a kiváló összhangnak volt köszönhető. Folyamatosan fejlődtünk és végig sikerült maximálisan összpontosítanunk. Még az sem tudott megzavarni bennünket, hogy a zárónapra hárman maradtunk. Minden meccsünkön keményen helyt álltunk. Talán még soha ilyen jól nem jött ki számunkra a lépés, ami a jövőre nézve nemcsak biztató, de igen motiváló is. Ugyanakkor látjuk a hiányosságokat, tudjuk min kell még javítanunk, s ezt meg is tesszük minél előbb. De ez most még az öröm ideje, nagyon boldogok vagyunk, s már a héten folytatjuk tovább az edzéseket.”

Az alapszakaszban remekül teljesítő, egyetlen vereséget elszenvedő G-Force a hétvégén pont a legfontosabb pillanatban kapott ki az FTC Girl Jam és a Vasas Ice Ladies csapatától, így nem jutott az elődöntőbe, jóllehet az összesítésben ők szerezték a legtöbb, vagyis tizennégy pontot. Fiatal férfi csapatunk, a Vasas SC Titánok, két győzelemmel és három vereséggel zárt, míg az Eb-re készülő Vasas Team Szentannai, Szekeres Ildikó nélkül küzdelmes és szoros meccseket játszott a hazai legjobbak ellen.


Nagy György és Szekeres Ildikó nagyszerűen helytállt a lengyelországi erős mezőnyben a hétvégén (Fotó:Vasas Attila)

Mindeközben a Szekeres Ildikó, Nagy György vegyes páros is egy kifejezetten erős mezőnyben versenyzett Lengyelországban. Az indulók száma már a pandémia előttit idézte, hiszen 24 duó lépett jégre. A Vasas világbajnoki ezüstérmes egysége négy győzelemmel végzett a D csoport második helyén, ami nagyszerű eredménynek számít.  A legjobb nyolc között a Zuzana Paulova, Tomas Paul cseh kettőssel találkoztak, amelytől 7-3-as vereséget szenvedtek, így végül az előkelő ötödik helyet szerezték meg.

Szekeres Ildikó a héten csatlakozik a Vasas Nők együtteséhez, amely csütörtök hajnalban repül Norvégiába, a kontinensviadal helyszínére.


Hirdetések