Jenkei Dániel, 2021.11.12. | Vízilabda

Egykori vízilabdakapusunk, a Vasas SC örökös bajnoka mindent megnyert klubszinten piros-kékben a legendás Rusorán-legénység tagjaként.

1963-ban a KSI-ben kezdtem a sportágat, majd amikor 18 éves koromban kiöregedtem az utánpótlásból, elfogadtam a Vasas hívását. Igen hosszúra nyúlt a piros-kék fejezet számomra, összesen huszonhárom évet töltöttem a klubnál. Minden sikerünkre szívesen emlékszem, kilencszer nyertünk magyar bajnokságot és egyébként is minden trófeát elhódítottunk, ami klubszinten lehetséges volt. A kulcs a roppant nagy összetartó erő volt, olyan közösség volt a miénk, amely a medencén kívül is rendszeresen összejárt. Miután befejezem az aktív pályafutásomat, néhány évig nem volt kapcsolatom a vízilabdával, de később egy rövid ideig edzősködtem a Csapó-Faragó féle pólósuliban. Mostanában megint kicsit távolabb vagyok ettől a közegtől, vidéken élek, Faragó Tonóval és Csapó Dudival azért beszélünk néha, interneten követem a vízilabdahíreket, és nagy ritkán egy-egy meccsbe is belenézek – adott nekünk rövid összegzést az ünnepelt.

Horváth Péternek, klubunk örökös bajnokának az egész Vasas család nevében nagyon boldog hetvenedik születésnapot és jó egészséget kívánunk!

 

Horváth Péter, a BEK-győztes csapat tagjaként, a felső sorban Faragó Tamás mellett


Hirdetések