Gy. Szabó Csilla, 2021.11.11. | Curling

Tallinban melegítettek a Vasas Nők, a pénteki Magyar Kupa mérkőzésükre, amelyet az FTC Girl Jam ellen játszik együttesünk. De bármi történjen is a hétvégén, néhány nappal később már utaznak is tovább, Norvégiába, ahol a jövő hétvégén már hazánk színeit képviselik a curling Európa-bajnokságon.

A World Curling Tour észtországi állomásán női csapatunk a C csoportba került, a brit, a norvég, a svájci, az orosz, valamint az észt együttes társaságában. S bár meccset nem sikerült nyerniük, tapasztalatot annál többet szereztek. A közelgő kontinensviadal miatt azonban igazából ez is volt a legfontosabb céljuk a rendkívül jó körülmények között megrendezett tornán.

„Nagyon jó érzés volt ilyen erős csapatok ellen jégre lépni, az Európa-bajnokságon sem lesz könnyebb dolgunk – értékelte helyzetüket a csapatkapitány, Szentannai Ágnes, aki szerint a hosszútávú fejlődésüket is a hasonlóan színvonalas tudáspróbák segítenék.  – Igazából nem is az eredmény miatt voltunk csalódottak, hanem azért, mert a második meccsen olyan egyéni technikai hibák jöttek elő, amelyekre nem számítottunk. Ettől kezdve ezeken próbáltunk javítani, amitől egyre feszültebben és görcsösebben játszottunk. Az utolsó meccsre már éppen visszanyertük az egyensúlyunkat és az önbizalmunkat, ám ezt a későbbi győztes, kiváló britek ellen játszottuk. Bárki más lett volna az ellenfelünk, sikerrel járhattunk volna. De most arra is büszkék vagyunk, hogy Eve Muirhead együttesével pariban voltunk és nagyon jó meccset tudtunk játszani. Az volt a célunk, hogy visszataláljunk önmagunkhoz és ez sikerült is. Mivel tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ez a találkozó a vereség ellenére is sikerélményt adott nekünk a pénteki, hazai presztízsmeccs előtt.


Az ob-döntőben nagyszerűen működött a csapategység, a Magyar Kupában is szükség lesz az összhangra.

A Magyar Kupa már korábban elkezdődött, ám a bajnok Vasas Nők, csak pénteken kapcsolódik be a sorozatba. Az ellenfél pedig éppen az az FTC Girl Jam lesz, amely ellen a legutóbbi ob-döntőt vívták, s győztesként az Eb-szereplés lehetősége volt akkor a legnagyobb jutalmuk. A mostani találkozó nyertese szombat délelőtt mérkőzhet az elődöntőért, míg a vesztes az alsó ágra kerülve még visszaverekedheti magát a fináléba, amennyiben a három következő meccset sikerrel hozza.

„Nagyon szeretnénk ismét nyerni, bár tudjuk, hogy nem lesz könnyű találkozó – tekintett előre a pénteki kupameccsre Szentannai Ágnes – Mentálisan és fizikálisan egyaránt készülünk, illetve készültünk. Remélem, hogy a tallini tapasztalatok nemcsak az Európa-bajnokságon, de itthon is segíteni fognak bennünket. A csapat mindenesetre nagyon lelkes, és határozott. Én bízom a lányokban, az a legfontosabb, hogy fejben mindenki jelen tudjon maradni és maximális koncentrációra legyen képes a verseny alatt. Ha ez sikerül, akkor nagy baj már nem lehet.”

A pénteki találkozón, a Joó Linda, Nagy Laura, Nagy Gyöngyi, Szentannai Ágnes négyes lép majd jégre, a csere pedig Nagy Lola lesz. A csapat edzője Jakab Zoltán.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések