Gy. Szabó Csilla, 2021.11.09. | Curling

Nagy csatában, hat mérkőzésen dőlt el, hogy az UTE Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt összeállítású vegyes párosa indulhat a 2022-es téli olimpiai játékok pótselejtezőjén, december elején Hollandiában. A Vasas SC Szekeres Ildikó és Nagy György alkotta kettőse remekül kezdte a párharcot, amelyet végül az újpestiek nyertek.

A hazai curlingezők nagy izgalommal várták a két kiemelkedő duó összecsapását, amelynek külön érdekessége volt, hogy négy győzelemig írta ki a magyar szövetség. A versenyzők elszántságát ismerve, mindenki maratoni csatára számított, s ez be is igazolódott, hiszen hat találkozó után dőlt el az indulás joga.

A Vasas párosa az első mérkőzésen a hetedik endben írt három pontjával jutott 6-4-es vezetéshez, amin már csak szépíteni tudtak az újpestiek, fordítani azonban nem. A második meccsen kettősünk azonnal három ponttal nyerte az első endet, s bár a Palancsa-Kiss duó ezt követően vezetéshez jutott, a hatodik endben nagyszerű játékkal négy pontot írtak versenyzőink, így ismét a saját javukra fordították a találkozót. Az utolsó játékrésznek nyolc-nyolcas döntetlennel vágtak neki, s újabb remek dobásokkal nyerték a találkozót.

Az újpestiek szombat délután minden tartalékukat mozgósítva, magabiztosan nyerték a harmadik találkozót, s ezzel vissza szerezték a reményt is a fordításhoz. A negyedik meccs a másodikat idézte izgalmaiban és színvonalában, hiszen a versengő felek ismét nyolc-nyolcas állással kezdték az utolsó endet, ám ezúttal a Palancsa-Kiss páros írhatta a döntő pontot. Az újpestiek szemmel láthatóan megtáltosodtak a felcsillanó lehetőségtől, és az ötödik meccset a korábbiaknál magabiztosabban nyerték.

Hétfőn délelőtt már hatalmas tétje volt a hatodik találkozónak, hiszen Palancsáéknak csupán egy győzelemre volt szükségük a végső sikerhez. A vasas curlingezői, Szekeres Ildikó és Nagy György, azonban ismét a végsőkig harcoltak, s bár az első két endet nem sikerült hozniuk, a következő kettőt már igen, így 4-4-es állás alakult ki. A végsőkig kiélezett folytatásban az újpestiek írhattak egyet, Szekeresék viszont a ketőtt a hatodikban, így a meccs során először átvették a vezetést. Sajnos nem sokáig, mert ellenfelük fantasztikus dobásokkal négy pontot írt a hetedik endben, s ezzel 9-6-ra nyerték a találkozót.

„Gratulálok az ellenfélnek, fantasztikus játékot produkáltak – értékelte a párbajt Dencső Blanka, a Vasas SC curlingszakosztályának igazgatója, a Szekeres, Nagy duó edzője. – Ildikó és Gyuri mindent megtettek a győzelemért, tökéletesen felkészültek erre a maratoni csatára és nagyszerű dobásokat láttunk tőlük. Büszke vagyok a teljesítményükre, és arra hihetetlen munkára, amelyet a felkészülés során befektettek. Köszönöm az egész csapat pozitív, időt és energiát nem kímélő, alázatos hozzáállását. A játékosokok mellett az edzői stáb, Karen Watson és Shane Tusup is a lehető legtöbbet adta hozzá a közös teljesítményhez. Most a világkupa-sorozat következő állomására összpontosítunk.”

Olimpiai kvalifikációs verseny. Vegyes Párosok. Budapest.
UTE (Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt) – Vasas SC (Szekeres Ildikó, Nagy György) 4-2.

1. mérkőzés: UTE- Vasas 5-6. 2. mérkőzés: UTE-Vasas 8-10. 3. mérkőzés: UTE-Vasas 9-5. 4. mérkőzés: UTE-Vasas 9-8. 5. mérkőzés: UTE-Vasas 7-3. 6. mérkőzés: UTE-Vasas 9-6.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések