Gy. Szabó Csilla, 2021.11.07. | Karate

A Vasas legfiatalabb karatékái az övvizsgákra való felkészülés jegyében töltötték az őszi szünetet, Mérő Bálint pedig a Hungarian Open Grand Prix-n szerzett bronzérmet.

Az iskolai őszi szünet jó lehetőséget kínált karateszakosztályunk legfiatalabb sportolóinak arra, hogy megerősíthessék technikai tudásukat. Az óvodások és iskolások számára megrendezett napközis jellegű táborba, negyvenöt gyermek jelentkezett, köztük újak is, akik még csak most kezdenek a sportággal ismerkedni.

Mindenki nagyon élvezte a foglalkozásokat, s számunkra is kifejezetten eredményesen zárult a hét – számolt be a tapasztalatokról Egri Tamás, a Vasas karateszakosztályának igazgatója. – Egyrészt tökéletes csapatépítő program volt, amely nagyon összehozta a közösséget, másrészt fontos volt a december közepére tervezett övvizsgák anyagának átismétlése miatt. A kisebb csoportoknak köszönhetően mindenki tudásszintjéhez mérten gyakorolhatott. Alig több mint egy hónapunk van hátra az elemek tökéletes elsajátítására. Ezúttal a fehértől a zöld övig lehet majd vizsgát tenni, ami azt jelenti, hogy a négy-öt évestől a tizennégy évesig tartó korosztály számára érkezett el a tudáspróba ideje. Tavaly egyébként négyesztendős volt a legfiatalabb vizsgázónk, ebben a korban még olyan alapdolgokat kell megtanulniuk, amelynek elsajátítására minden lelkes és ügyes óvodás képes. A nagyobbaknál természetesen az életkorhoz igazodóan, fokozatosan emelkednek a követelmények."

Az elmúlt hétvégén rendezték Budapesten a Hungarian Open Grand Prix-t, amelyen Mérő Bálint képviselte színeinket. Az U21-es korosztályban végül nagyon jó teljesítménnyel lett harmadik, amelyre a viadal előtti kiváló edzésmunkája alapján mestere, Egri Tamás is számított:

Az utolsó héten már látható volt, hogy nagyon jó formában van, és ennek megfelelően járta el a formagyakorlatát is. Csoportjában a szerb és a szlovák ellenfél is nagyon jó volt, utóbbit azonban mégis sikerült megvernie. Ez azért különösen nagy öröm a számunkra, mert korábban többször is megverte Bálintot. A mostani győzelem tehát egyértelműen a fejlődést bizonyítja, egy fiatal sportoló esetében pedig ez fontosabb a számszerű eredménynél. Most kicsit visszavonulunk az edzőterembe, hiszen csak januárban indulunk legközelebb versenyen.”

 

 


Hirdetések