Gy. Szabó Csilla, 2021.11.05. | Kosárlabda

Végig magabiztosan vezetve nyert NB I/B-s férfi csapatunk a Nagykőrös ellenében, jóllehet egyik alapemberét, Andrássy Gézát sérülés miatt volt kénytelen nélkülözni. A mutatott játék mindenképpen biztató a folytatásra nézve.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 7. forduló.

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok KE 73-64 (24-15, 19-18, 20-23, 10-8)

Vasas: Moravcsik (11/9), Kelemen (8/6), Medve (6/6), Kelenföldi (6/3), Boros (11/3). Csere: Kerkai (10/6), Bagó (8), Farkas (10/9), Radics (3/3).

Nagykőrös: Mester (8/6), Molnár B. (15/6), Lakosa (22/3), Fehér (3/3), Mácsai (8/3). Csere: Molnár M. (4), Timkó (4), Jókai, Kocsis, Kakulya.


Boros Márk sikeres közelijével indult a találkozó, s a folytatásban is nagy részt vállalt játékosunk abban, hogy csapatunk folyamatosan néhány lépéssel a nagykőrösiek előtt járt, s tartotta öt-nyolc pontos előnyét. Az ujjsérülése miatt nyáron hosszú heteket kihagyó 24 éves kosárlabdázó láthatóan egyre közelebb kerül korábbi jó formájához. Ez már csak azért is különösen örömteli, mert a legutóbbi mérkőzésen együttesünk másik oszlopos tagja sérült meg, Andrássy Géza. Ezúttal tehát őt kell majd vélhetően jónéhány hétig nélkülöznie csapatunknak. Az első negyedet végül kilenc pontos előnnyel zártuk, amelyben nagy része volt annak, hogy míg együttesünk 55 százalék felett értékesítette dobásait, addig a vendégek esetében ez mindössze 35 százalék volt.

A második negyedben már a tíz pont körüli különbség állandósult, a nagykőrösiek részéről leginkább Lakosa Ákosnak volt köszönhető, hogy nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. A végül 22 pontot szerző játékosról egyébként meg kell említeni, hogy „civilben” a Vasas Akadémia U13-as fiúgárdájának vezetőedzője, ami láthatóan egyáltalán nem akadályozta őt meg abban, hogy a pályán kiemelkedő teljesítményt nyújtson klubja ellenében.

A harmadik negyed vége alakult a legizgalmasabban, a 25. percben három-négy pontra is megközelítették akadémistáinkat a vendégek. Másfél perccel a vége előtt pedig már két pontra csökkent az előnyünk.  Ekkor a legjobb pillanatban talált be messziről Radics Gerzson, az öt pontos előnyt pedig Bagó Martin toldotta meg egy sikeres közelivel, s így ismét biztonságos hét pontos előnnyel fejeztük be a játékrészt.

Az utolsó negyed a vártnál kevesebb izgalmat hozott. Mindkét csapat támadásai meggyengültek, illetve pontatlanabbá váltak. A hatodik és a kilencedik perc között például egyáltalán nem esett kosár. Akadémistáink győzelme így nem is került veszélybe.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Először is gratulálok játékosaimnak a győzelemhez. Azt gondolom, hogy megérdemeltük a sikert, hiszen a mérkőzés túlnyomó részében jobban játszottunk. Egy tapasztalt és erős csapatot győztünk le a mai napon. A legutóbbi, vesztett mérkőzés miatt volt rajtunk nyomás, amire a csapat nagyon jól reagált. A mérkőzés végéhez közeledve könnyű labdákat adtunk el, amit a jövőben nem szabad megismételnünk, és a büntetőket is pontosabban kell majd végrehajtanunk.”

Kerkai Ákos, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok a Nagykőrösnek, nagyon jól küzdöttek. Szerintem jó meccset játszottunk és nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk. A múlt héten kikaptunk Jászberényben, ezért mindenképpen javítani szerettünk volna hazai pályán. Úgy gondolom, hogy a csapat most elindult egy jó irányba, egyre jobban kezdünk összeállni, illetve mindenki próbál az erősségeire építeni. Bízom benne, hogy ez a pozitív tendencia folytatódik a következő meccseken is, és maradunk ezen az eredményes úton.”

Fotó: Bornyi Márton

 


Hirdetések