Jenkei Dániel, 2021.11.08. | Ökölvívás

Fodor Milán és Fehér Koppány képviselte a Vasas-Süllőst a belgrádi ökölvívó világbajnokságon.

Külföldi edzőtáborokban, külföldi edzőpartnerekkel készült fel a belgrádi világbajnokságra a Vasas-Süllős két ökölvívója.
 
Elsőként Fodor Milán mutatkozhatott be a szerb fővárosban, a mexikói Marco Hernandez azonban a jó hajrájával legyőzte őt a 67 kilósok között a nyitómeccsen.
 
A 21 éves Fehér Koppány számára +92 kg-ban elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél az első felnőtt világbajnokságán. Ezúttal ő is csak egy meccs erejéig ízlelhette meg ezt a miliőt, és bár becsülettel küzdött, a nála nyolc évvel idősebb kolumbiai ellenfele hozta a találkozót.
 
 

A Vasas-Süllős vezetőedzője, Régi Dániel a nemzeti csapat szakmai stábjának tagjaként testközelből figyelhette vasasos versenyzőinket:
 
- Milánnál az első menet egyértelműen elment, a másodikban aztán harcosabb stílusra váltott, és azt hozta is. A döntő felvonásban pedig igazából az döntött, hogy a mexikói egy rövid időszak erejéig megrázta magát, és tudott néhányszor találni. Kár érte, mert a következő körben egy kenyai bokszoló következhetett volna, aki azért megoldható feladatnak tűnt. Az biztos, hogy Milánnak még szoknia kell az új súlycsoportját, és hosszú távon plusz izmot kell rá felépíteni. Ha ez sikerül, akkor szerintem a korától függetlenül reális esélye lehet arra, hogy új fejezetet nyisson a pályafutásában. Koppány helyzete egészen más, neki 18 hónap kihagyás után ez volt a harmadik meccse, ráadásul szupernehézsúlyban, ahol azért az idősebb korosztály dominál, nagyjából huszonhét év az átlagéletkor. Koppány pedig még csak huszonegy. A kolumbiai ellenfél egy igazi kipróbált harcos volt, de Koppány nem játszott alárendelt szerepet, sokat mozgott testből, a rutin és a magasságfölény azonban döntő volt az ellenfél javára.
 
Legjobb felnőtt bokszolóink számára mostantól a december 15-től esedékes magyar bajnokság kerül célkeresztbe.
 
Ifjúsági országos bajnokság
A közelmúltbeli ifjúsági országos bajnokságon akadtak Vasas-sikerek. Szabados Béla 92 kg-ban magyar bajnok tudott lenni, Gyenge Barbara 75 kg-ban második lett, míg Kertész Alexandra, Tóth-Szabó Vilmos, Kincses Noel és Kozák Bendegúz egyaránt harmadik hellyel gazdagodott.

Hirdetések