Jenkei Dániel, 2021.11.04. | Úszás

A Vasas SC úszónője remekül felépített úszással, nagy egyéni csúccsal lett negyedik 200 háton a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon.

A kazanyi rövidpályás Európa-bajnokság maroknyi magyar csapatába a Vasas SC úszója, Szabó-Feltóthy Eszter is bekerült, akinek jól sikerültek az elmúlt napjai, így csütörtök délután finálét úszhatott a fő számában, 200 háton.

És ha már odakerült, alaposan meg is hálálta a bizalmat, hiszen remekül felépített úszással a negyedik helyen csapott célba. A 2:06.00-ás idő hatalmas egyéni csúcs számára, és több mint biztató visszacsatolás Eszter formája és fejlődése szempontjából

Csak a francia Toussant, az olasz Panziera és a lengyel Grabowski tudta megelőzni Dr. Egressy János tanítványát a fináléban.


És ha már kicsit a jövőbe is tekintünk, Kazany után egy másik K-betűs helyszínen, Kaposváron lesz majd jelenése Szabó-Feltóthy Eszternek legközelebb, de nemcsak neki, hanem az igencsak népes, 30 fő körüli vasasos küldöttségnek, amely jövő hétvégén elindul a 2021-es rövidpályás országos bajnokságon.

November 11. és november 14. között a Csík Ferenc Versenyuszodában dől el majd a bajnoki érmek sorsa, és bízunk benne, hogy a medálgyűjtésből klubunk versenyzői is kiveszik a részüket.

A legjobb esélye erre Szabó-Feltóthy Eszter mellett az utoljára vasasos színekben úszó Kutasi Máténak, az USA-ból hazatérő György Rékának, no és persze az olimpikon Gyurinovics Fanninak lehet. Rajtuk kívül pedig a feltörekvő fiatal generáció képviseli majd a Vasast Kaposváron, és abban is bízunk, hogy a váltókban is eredményes lehet egyesületünk.
 

Nem csak rövidpálya…

Bár az ősz alapvetően a rövidpályás időszakról szól, október folyamán egy medencés hosszútávúszó országos bajnokság is színesítette a programot. A Vasas SC versenyzői közül Járomi Benjámin 1500 és 5000 méter gyorson is hatodik lett a korosztályában, az U14-15-ösök között. Szabó-Feltóthy Eszter 1500 gyorson lett szintén hatodik az U18-19-es korcsoportban, míg Bősz Annának, Bujdosó Zsombornak és Pajor Eszternek egyaránt nyolcadik helyek jutottak.

Hirdetések