Jenkei Dániel, 2021.10.13. | Úszás

A Duna Arénában versenyeztek a világ legjobb úszói, Szabó-Feltóthy Eszter válogatott színekben úszott két számban is döntőt, de számos további vasasos versenyzőnk is rajtkőre lépett a viadalon.

Nagyszabású esemény volt a budapesti rövidpályás világkupa a mögöttünk hagyott napokban, elég, ha csak Cseh László ünnepélyes búcsúztatására gondolunk. Emellett pedig vasasos szemüvegen keresztül is volt mit figyelni, hiszen több úszónk is lehetőséget kapott, hogy kipróbálja magát a nemzetközi mezőnyben.

Szabó-Feltóthy Eszter válogatott kerettagként lett hatodik 400 vegyesen, míg nyolcadik 200 háton.

A Babik BarnaGyurinovics FanniKoós MártonVákár Mira összeállítású Vasas-váltó hetedik lett a 4x50-es mix vegyesváltók között.

Emellett az egyesületi színekben induló Gyurinovics Fanni nyolcadik lett 100 gyorson, és ugyanilyen pozícióban végzett Kutasi Máté 200 mellen, illetve feljegyezhetjük még Bujdosó Zsombor kilencedik és Cserfalvi Olaf tizenkettedik helyét 400 vegyesen.

 

Dr. Egressy János vezetőedzőt ezúttal Szabó-Feltóthy Eszter úszásairól kérdeztük:

- Idén év végén Eszter számára a rövidpályás versenyek vannak fókuszban, azon belül is a novemberi kazanyi Eb, illetve a decemberi dohai vb, illetve lesz majd egy országos bajnokság is Kaposváron. Erre a mostani világkupára nem könnyítettünk rá, kemény munkából úszott, de 400 vegyesen így is be tudta állítani az egyéni csúcsát. Eszter számára alkatilag nem feltétlenül a rövidpálya az ideális, de sokat dolgozunk a fordulókon, mert egy jó úszónak manapság már ezen a téren is meg kell felelnie az elvárásoknak. Jövő héten Hódmezővásárhelyen, edzőtáborban folytatjuk a világversenyekre való felkészülést.

 

(borítókép: MÚSZ)


Hirdetések