Gy. Szabó Csilla, 2021.10.09. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia játékosai remekül hajráztak a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen, ám így sem tudták ledolgozni hátrányukat. A házigazdák a harmadik negyedben szerzett nagy előnyüknek köszönhették a végső győzelmet.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 3. forduló.

Budapesti Honvéd SE – Vasas Akadémia 94-79 (25-21, 21-20, 35-16, 13-22)

Honvéd: Markovic (22/9), Mijovic (35/9), Takács (6/6), Tanoh (3), Völgyi (11). Csere: Kovács (14/12) Jakab (2), Kopácsi (1/1), Tarján.

Vasas: Radics (8), Medve (7/3), Moravcsik (11/6), Andrássy (15/3), Kerkai. Csere: Farkas (7/3), Boros (10), Kelenföldi (9), Sólyom (4), Bagó (6), Lakatos (2), Kelemen.


Az első negyedben teljesen kiegyenlített volt a játék, a hazaiak szerezték az első kosarat, amelyre Andrássy Géza válaszolt, s mivel közben faultot is elkövettek rajta, így a büntető értékesítésével 3-2-re a vezetést is átvette együttesünk. Legközelebb Moravcsik Áron sikeres betörését követően jutottunk előnyhöz, ekkor 14-13 volt a javunkra. A folytatásban azonban a honvédosok ismét vezetést szereztek, és végül 25-21-gyel zárták a játékrészt.

A második negyed elején ugyan 10 pontra elhúztak a házigazdák, ám a 18. percre sikerült utolérni őket, Radics Gerzson remek passzát követően Medve Máté egyenlített (37-37). Boros Máté labdaszerzését és sikeres ziccerét követően pedig már a vezetést is átvettük (39-37). A honvédosok azonban most is jobban koncentráltak a végén, s ezúttal ötpontos előnnyel térhettek pihenőre a nagy szünetben.

A harmadik negyedben sajnos akadémistáink nagyon mély hullámvölgybe kerültek, a honvédosok már huszonhat ponttal is vezettek, s végül huszonnégy pontos előnnyel zárták a negyedet.

Az utolsó játékrész második felében feltámadt csapatunk, a 37. percben 92-65-ös honvédos vezetésnél egyre kevesebb hibával támadtunk, úgy szereztünk 14 pontot, hogy a házigazdák eggyel sem tudtak rá válaszolni. Az utolsó perc végén a honvédos Luka Markovic sikeres közelijével alakult ki a 94-79-es végeredmény.

A Vasas Akadémia legeredményesebb játékosa Andrássy Géza egyben csapatunk legjobb VAL-értékét is szerezte, szám szerint 24-et.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egy tapasztalt együttes ellen játszottunk. Védekezésben és támadásban egyaránt nagyon rossz napot fogtunk ki, amit a Honvéd kíméletlenül kihasznált a kulcspillanatokban. Dolgozunk tovább, szeretnénk kijavítani a mai hibáinkat.”

Andrássy Géza, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sajnos a héten megbeszéltekből nem tudtunk túl sokat megvalósítani, a harmadik negyedre picit dekoncentráltak lettünk, ennek következtében el is húzott az ellenfelünk. Olyan előnyt sikerült ekkor kiépítenie a Honvédnak, amit később már nem tudtunk ledolgozni. Gratulálok nekik, mi pedig megyünk tovább előre, és folytatjuk a megkezdett munkát.”

Fotó:hunbasket.


Hirdetések