B.V., 2021.10.06. | Röplabda

Ma ünnepli hatvanadik születésnapját röplabdaszakosztályunk korábbi utánpótlásedzője, klubunk örökös tagja, Benkóné Kőrös Mária. Isten éltesse!

Világ- és Európa-bajnokságokon vett részt, 1980 és 1987 között 184-szer húzhatta fel a címeres mezt a felnőttválogatottban. Benkóné Kőrös Mária 1991-ben érkezett a Vasas SC-hez, ahol utánpótlásedzőként 2013 júniusáig dolgozott klubunk fiatal ígéreteiért, lánya, Benkó Bettina pedig a felnőttcsapatunkban szerepelt. Egyesületünk örökös tagja jelenleg az MTK Budapest tehetségeivel dolgozik hasonló pozícióban.

Nem mellesleg pedig szerdán ünnepli a hatvanadik születésnapját: „Semmi különlegessel nem készülök szerdára igazából, ahogyan mindig, megyek edzést tartani, olyan lesz, mint egy átlagos hétköznap. A vasasos időszak nagyon jó volt, még ha nem is tetszett, ahogyan a végén elváltunk egymástól. Kollégáimmal együtt szépen felépítettük a Vasast, rengeteg gyerek megfordult a kezünk alatt, sokan válogatottságig vitték, öröm volt látni, hogy mennyit fejlődtek a játékosok a közös munkánk során. A legbüszkébb arra vagyok, hogy rengeteg gyerekkel szeretettük meg a röplabdát. Nekik mindig az a legfontosabb, hogy az érezzék, szeretettel figyelnek rájuk.”

Most pedig az MTK Budapest szakmai stábját erősíti: „Az MTK-ban is remekül érzem magamat, korábbi BSE-játékosként most edzőként töltöm ugyanabban a csarnokban a mindennapokat. Az U15-ös, illetve az U13-as korosztályt edzem, mint korábban a Vasasban. Rengeteg plusz energiát, nagyon sok szeretetet adnak a gyerek nap mint nap.”

Boldog születésnapot kívánunk Benkóné Kőrös Máriának!


Hirdetések