Gy. Szabó Csilla, 2021.10.02. | Kosárlabda

Női élvonalbeli csapatunk vereséget szenvedett ugyan Szekszárdon, ám akadémistáink így is nagyszerűen helytálltak az Euroligás együttes otthonában. Tíz percen keresztül még a vezetés is a kezükben volt.

NŐI NBI/A, 2. forduló.
Atomerőmű KSC Szekszárd
−Vasas Akadémia 85-69 (19-25, 26-8, 26-22, 14-14)

Szekszárd: Studer (6/6), Friskovec (14/12), Goree (14), Mányoky (5/3), Milic (13). Csere: Gereben (10/3), Krnjic (11), Bálint (7/3), Vorpahl (3), Holcz, Pop.

Vasas: Pusztai (10), Papp (11/3), Tóth (8), Salamon (4), Madár E. (6). Csere: Bach (19/9), Madár K.(3/3), Smailbegovic (8/6). Dúl, Siklós.


A papírforma szerint a Szekszárd kezdett jobban, ám a második perc közepén, Papp Klaudia sikeres hárompontosának köszönhetően akadémistáink átvették a vezetést, amire Goree sikeres közelivel szinte azonnal válaszolt. Ezt követően fej fej mellett haladtak az együttesek ám a hatodik és hetedik percben Papp Klaudia betöréseinek köszönhetően ötponttal megléptünk a házigazdáktól, s ezt az előnyt a negyed végére hatra növeltük.

A második negyed is tökéletesen indult, hiszen Smailbegovic Nadija hárompontosának köszönhetően már kilencpontra vezettek akadémistáink (19-28). Ekkor közel négy percnyi hullámvölgybe került csapatunk, s a házigazdák egy pontra visszajöttek. Pusztai Petra kosara törte meg a szekszárdiak lendületét, majd ismét hosszú perceken át kosár nélkül maradtunk, így teljesen megfordult az eredmény, a házigazdák 12 pontos vezetésével vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben az Euroligás együttes további négy ponttal növelte az előnyét, s mivel a negyedik játékrészben kiegyenlített, egyenrangú küzdelem folyt, ez a tizenhat pontos veszprémi vezetés a találkozó lefújásáig meg is maradt.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Jó iskola volt ez ma számunkra, hiszen egy Euroligás csapattal mérkőztünk ma este, és nem érzem úgy, hogy szégyenkeznünk kellene. Kemény meccs volt, főleg így, hogy ennyire rövid és fiatal a cserepadunk. Büszke vagyok hogy játékosaim nem adták meg magukat és negyven percen keresztül küzdöttek, hajtottak. Miközben egy olyan jó csapat, mint a Szekszárd, minden apró hibát megtorolt. Nálunk még hiányzik a rutin, és jó pár plusz kiló a palánk alatt, de ezzel együtt örülök a játékosaim ma esti teljesítményének.”

Pusztai Petra, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is szeretnék gratulálni a Szekszárdnak az Euroligás szerepléséhez. Büszke vagyok magunkra, sokat fejlődtünk az előző meccsünk óta. Nagyon fizikális volt ez a mérkőzés, de próbáltunk versenyben maradni. Szerintem jó úton haladunk és várom, hogy a következő találkozón ezt meg is mutassuk.”


Hirdetések