B.V., 2021.10.01. | Kézilabda

A gyenge első félidő után visszajött a meccsbe csapatunk Szombathelyen, de a hajrában a rutin győzött.

Női NB I, 4. forduló

SZOMBATHELYI KKA-VASAS SC 32-30 (20-15)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum
Vezette: Altmár K., Horváth M.

Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R., M. Agbaba 9, Faragó L. 3, Speth E. 3, Kajdon B. 3, Oláh K. Cserék: Gercsó N., Zsigmond P. (kapusok), Szilovics F. 6, Kovács N. 3, Szatmári M. 2, Ács B. 1, Hadnagy F.Vezetőedző: Penszki Gergely.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3


Az egyik közvetlen riválisa otthonába látogatott női kézilabdacsapatunk az NB I 4. fordulójában: az első három fordulóban nyeretlen Szombathelyi KKA együttese volt az ellenfél a Haladás Sportkomplexumban.

Az első félidő, talán az első néhány percet leszámítva, egyértelműen a hazaiaké volt, a mieink sokat hibáztak, a védekezés nem működött és ezúttal a kapusteljesítmény sem volt a kívánt színvonalon. Ezek után nem meglepő, hogy masszív előnyt épített ki a Szombathely, 20-15-ös eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

 

 

A folytatásra aztán egy "másik" Vasas jött ki, amely szépen lassan elkezdte a felzárkózást, előbb négy, majd három, aztán két gólra. Újra nyílttá vált a meccs, olyannyira, hogy öt perccel a vége előtt két lehetőség is adódott az egyenlítésre –sajnos egyikkel sem sikerült élni. Az utolsó percekben pedig kijött a két csapat közötti tapasztalatbeli különbség, a vasiak hozták le jobban a végjátékot, és 32-30-ra nyertek.

A találkozó után így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely„Őszintén azt gondolom, hogy saját magunkat vertük meg. Az első félidei védekezésünk nem volt elég határozott, a kapusainkról pedig minden befelé pattant. A második félidőben az összeszedettebb védekezés és feljavuló kapusteljesítményünk meglátszott a kapott gólok számában is. De támadásban borzasztó sok hibás döntést hoztunk, kiemelten, amikor emberelőnyben támadhattunk az egyenlítésért és négy egymást követő támadásban voltunk annyira pontatlanok, hogy lövésig sem jutottunk el. Higgadtabban kell játszanunk a végjátékban, ha egy ilyen szoros mérkőzést meg akarunk nyerni.”

Ami a mérkőzéseket illeti, most egy hosszabb pihenő vár a lányokra, akik legközelebb október 22-én, pénteken a Budaörs alakulatát fogadják a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések