B.V., 2021.09.15. | Jégkorong

Fizioterapeutával erősödött jégkorong-utánpótlásunk szakmai stábja, az előző évadban még az Opten Vasas HC mellett dolgozó Szirányi Dániellel bővült a csapat.

Régóta tervben volt a jégkorongos körökben Szikra néven ismert, Szirányi Dániel leigazolása klubunk utánpótlásának szakmai stábjába. A beszélgetések mostanra jutottak el odáig Székely-Mádai László szakmai igazgatóval, hogy mindez valósággá váljon, miután a fiatal szakember kislánya születése miatt nem tudott Győrbe tartani az előző szezonban még Opten Vasas HC néven szereplő felnőttgárdával.

„A legkisebbektől egészen az U21-es korosztályig dolgozom a játékosokkal, a felnőttcsapat mellett ki lehetett alakítani egy rutint, az utánpótlásban viszont most közel kétszáz gyerek van a kezem alatt, délután egytől este nyolcig a csarnokban vagyok.  A játékosok közül is sokakat ismertem már, az edzői stábból pedig főleg, van akivel együtt nőttünk fel, mindig jó a hangulat.”

 

 

Az pedig természetes, hogy a fiatalokkal más jellegű munkát kell végezni, mint a kész felnőttjátékosokkal.

„Az U21-esek és az U18-asok szinte már felnőttek, velük meg lehet értetni, hogy a mai jégkorongban ezek már alapfeladatok, a sérülésmegelőzés egyértelműen előre viszi őket. És szerencsére az a tapasztalat, hogy dolgoznak is becsülettel. A kicsiknél nyilván néha le kell menni gyerekbe, meg kell találni velük a közös hangot. Többet kell korrigálni és játékosabb feladatokat végzünk.”

Fizioterapeutánk munkáját nagyban segíti, hogy korábban jégkorongozott.

 „A szakmában csak nekem van hokis múltam. Hatalmas segítséget jelent a munkám során: tisztában vagyok a mozgásformákkal, az izmok használatával, azzal, hogy a játékos mit érezhet az adott szituációban. Amiket én csináltam, tapasztaltam, azt tudom hasznosítani a munkám során. Ezért nem is szeretnék a jégkorongon kívül más sportágban tevékenykedni.”


Hirdetések