Jenkei Dániel, 2021.08.16. | Úszás

Szabó Álmos négy kiváló paraúszójáért izgulhatunk az augusztus 24-én kezdődő tokiói paralimpián. Az elutazás előtt látogattuk meg a Duna Arénában Illés Fannit, Pap Biankát, Száraz Evelint és Payer Katát.

Reggel nyolckor álmos arccal lép be a Duna Aréna konditermébe az ember, hogy aztán hamar felébredjen, amikor meglátja a Vasas paraúszóit, akik különböző gépekkel és súlyokkal „kínozzák” magukat, elképesztő tempót diktálva. És ha már álmosságot említettünk, akkor Szabó Álmos vezetőedző is hamar kifejti nekünk, hogy ő bizony nem a munka ellensége… Ezt láttuk, hiszen szemre is fárasztó volt a kondi utáni laza kétórás úszóedzés…

Persze elsősorban ennek a hozzáállásnak köszönhető, hogy a Vasa SC négy paraúszójáért is izgulhatunk majd a nyolc nap múlva kezdődő a tokiói paralimpián. Illés Fanni és Pap Bianka mellett Száraz Evelin kijutása sem okozott meglepetést, Payer Kata pedig egy szabadkártyának köszönhetően bizonyíthat.

A vasasos paraúszócsapat egyébként már múlt pénteken útra kelt Japánba, és jelenleg egy akklimatizációs edzőtábor zajlik Korijamában.

Illés Fanni augusztus 26-án mutatkozik be a paralimpián, ekkor 200 vegyest úszik, ám a legfontosabb szereplése három napra rá a 100 mell lesz, amelyet világbajnokként és világranglistavezetőként vár. Fannit emellett láthatjuk 400 gyorson, 100 háton és váltóban is Tokióban.

Pap Bianka szokásához híven halmozza majd élvezeteket: a váltó mellett 100 mell, 100 gyors, 100 hát, 400 gyors és 200 vegyes szerepel a menüjében. Utóbbi két számban külön érdemes lesz figyelni paralimpiai ezüstérmesünkre.

Száraz Evelin helyzete nem egyszerű, 100 mellen biztos éremesélyesnek tűnt a tavasz folyamán, azonban a madeirai Európa-bajnokságon feljebb kategorizálták, így a realitás most a paralimpiai döntő számára. Evelin emellett 100 háton, 200 vegyesen és 400 gyorson is medencébe száll.

Payer Kata pedig, ahogy már említettük, a vasasos csapat kellemes meglepetése, aki szabadkártyával lesz ott a paralimpián, és értékes tapasztalatokat szerezhet 200 vegyesen és 400 gyorson.

Minden más kiderül a VasasTV videójából, érdemes megnézni!

Mi pedig innentől kezdve nagyon szurkolunk, és természetesen részletesen beszámolunk a vasasos felületeinken a tokiói paralimpiáról.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések