Gy. Szabó Csilla, 2021.04.18. | Sportlövészet

Javuló formában versenyez az Eb-válogatókon Gáspár Lalita, így továbbra is van esélye arra, hogy a háromfős utazó csapatba kerüljön. 

Az alapszakaszban és a döntőben egyaránt egy hellyel előbbre lépett az elmúlt hétvégéhez képest a Vasas fiatal sportlövője, a Pécsett megtartott második Eb-válogatón. A három viadalos sorozat második állomásán Gáspár Lalita a negyedik legjobb eredménnyel jutott a fináléba, amelyben végül az ötödik helyet szerezte meg. A május végén, Horvátországban sorra kerülő Európa-bajnokságon minden számban három magyar versenyző léphet lőállásba. Hogy végül ki lesz ez a három, az csak a jövő hétvégi, budapesti válogató után dől el, olyan közel áll egymáshoz az élmezőny. A jelenlegi állás szerint Lalita is versenyben van a harmadik helyért.

„Az eredmények alapján van még esélyünk a kijutásra, különösen annak fényében, hogy Lalita teljesítménye folyamatosan javul – értékelte a pécsi versenyt Szucsák László, Gáspár Lalita edzője. – Nagyon bízom benne, hogy a jövő hétvégén már jobb idő lesz, mert ez a mostani hideg bizony alaposan megtréfált bennünket. Lalita az egyik legvékonyabb leány a mezőnyben, a sorozatok végére szinte reszketett, úgy fázott. Ennek főleg a befejező, álló részben volt jelentősége, amely edzéseken most már egyre jobban megy, versenyen azonban még nincs meg a kellő biztonsága. Az alapverseny térdelő és fekvő számában viszont remekül lőtt, amiért csak dicséret illeti. A döntő eleje is nagyon jól sikerült, az álló szakaszban azonban már annyira fázott, hogy alig bírt koncentrálni. Összességében nagyon jó hangulatban lőtte végig a válogatót, elégedett vagyok a teljesítményével. A döntőzést eddig nem nagyon tudtuk edzésen gyakorolni, úgyhogy ezen a téren még van hová fejlődnünk. A jövő hétvégén a Fehér úti lőtéren versenyzünk, ami számunkra hazai pályának számít, ráadásul ott akkor is barátságosabbá lehet tenni a feltételeket a padlófűtéssel, ha éppen tovább tart ez a hideg idő. Remélem Lalita javuló tendenciája folytatódik, s akkor az Eb-részvételre is van esély.”

A kontinensviadalon fekvő számban is bajnokot hirdetnek majd, ezért Pécsett ezt a kategóriát is megrendezték, igaz csak egy alapszakasszal. Ennek azonban sokkal inkább tájékoztató jellege volt, hiszen a hivatalosan utazó három fős csapat az összetett szám eredménye alapján lesz kijelölve.

II. Eb-válogató, Pécs.
Puska. 50 méter. Nők. Három testhelyzet. Alapszakasz:
1.Horváth Lea (KVSE) 1180-68x; 2.Dénes Eszter (UTE) 1174-66x; 3.Sidi Roxána (KOSE) 1172-63x; 4.Gáspár Lalita (Vasas) 1171-62x.
Döntő: 1. Horváth Lea 462.5; 2. Dénes Eszter 460.4; 3.Zwickl Veres Kata (KVSE) 447.8 … 5. Gáspár Lalita 423.4
Fekvő testhelyzet: 1. Dénes Eszter 622.7; 2 Mészáros Eszter (GEAC) 621.9; Horváth Lea 621 … 5. Gáspár Lalita 618.1.

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések