Gy. Szabó Csilla, 2021.04.16. | Kosárlabda

A Salgótarján elleni sikerhez 19 ponttal járult hozzá Krasovec Ádám, a Vasas Akadémia nyáron igazolt játékosa. A 20 éves kosárlabdázó szerint határozottan és magabiztosan készülnek az alapszakaszt megnyerő Nyíregyháza elleni elődöntőre.

Három mérkőzés is elegendő volt a Vasas Akadémia férfi együttesének ahhoz, hogy a Tippmix NBI/B Piros csoportjának legjobb négy csapata közé jusson. Pedig az alapszakaszban a Salgótarjáni KSE-től mindkétszer vereséget szenvedtek kosárlabdázóink, igaz, minimális három- illetve kétpontos különbséggel. A papírforma tehát ötmeccses kiélezett küzdelmet ígért a negyeddöntőre, amelyre végül nem került sor.

A harmadik, mindent eldöntő találkozón, Salgótarjánban, Krasovec Ádám volt csapatunk legeredményesebb játékosa, tizenkilenc ponttal járult hozzá a sikerhez. A 20 éves, 204 centiméter magas kosárlabdázó Németországból hazatérve, nyáron szerződött Pasarétre, ám legnagyobb szerencsétlenségére épp a nyitómeccs előtt sérült meg, így a bemutatkozás hónapokkal későbbre tolódott.


A Salgótarján ellen végre védekezésben is elégedett volt magával Krasovec Ádám (14)

„Szerintem viszonylag gyors volt a felépülésem, hiszen december végén már edzettem, januárban pedig a meccsekbe is bekapcsolódhattam” – eleveníti fel az őszi nehézségeket Krasovec Ádám, aki úgy érzi, ismét százszázalékos formában van, és minden tudásával segítheti csapatát. Szavait igazolja a playoff során nyújtott teljesítménye, bár már az alapszakaszban is voltak nagyon jó meccsei. Mint például a Salgótarján elleni budapesti találkozó, amelyen 15 szerzett pontjával, nyolc lepattanójával végül a legjobb VAL-értéket (22) produkálta. Persze ehhez csapattársakra is szüksége van, amit Ádám egy percig sem tagad:

„Nagyon jó labdákat kapok a külső emberektől, ráadásul olyan bizalom épült ki a csapaton belül, hogy amikor egy szép passz után hozzám kerül a labda, egyáltalán nem remeg meg a kezem a befejezés pillanatában. Maximálisan megbízunk egymásban, tudjuk, hogy a másik is a tudása legjavát adja. Egyébként is mindig csapatban gondolkozunk, és ez így volt a Salgótarján ellen is. Erre nincs is jobb bizonyíték, mint a harmadik meccs, amelyen végül hatan is tíz fölött dobtunk. Miközben a védekezésünk is nagyon jól működött. Nagyon fiatal csapat vagyunk, mégis vannak olyan tapasztalt játékosaink, mint Debreceni Dániel, Moravcsik Áron, vagy Medve Máté, akik a profi szemléletükkel mutatnak nekünk jó példát.

Krasovec szerint várható volt a siker, a csapat ugyanis nagyon jó hangulatban, kizárólag a feladatra koncentrálva, fegyelmezetten készült fel a párharcra. Nemcsak akarták a győzelmet, de hittek is benne. Ezt követően minden szerencsésen alakult, hiszen az első idegenben megnyert mérkőzéssel lélektani előnybe kerültek, s ezt követően minden sokkal könnyebben ment.

„A második találkozón már magabiztosan és jól játszottunk, hazai pályán ráadásul jól is dobtunk – idézi fel a párharc érdekesebb momentumait a fiatal magasember.  – Korábban is sokszor előfordult, hogy nagyobb előnyt szerezve, visszajött az ellenfelünk, ám ezekben a nehéz pillanatokban rendszeresen képesek vagyunk a megújulásra. Szerencsére ez most is így történt. Kihasználtuk, hogy fizikálisan mi vagyunk fölényben. Tudtuk, hogy a salgótarjániak a lassabb játékot szeretik, és minden tudásukkal azon lesznek, hogy visszafogják a ritmust. Mi viszont a gyorsabb akciókat, az indításokat kedveljük és jók is vagyunk benne. Támadni, futni kellett, várható volt, hogy el fognak fáradni. Megpróbáltunk Sömenek Martinra nagy nyomást gyakorolni, nem akartuk engedni, hogy a védekezésben pihenhessen. Ezért is dolgoztuk ki jól a helyzeteinket, amikor felállt védelem ellen játszottunk.”

A neheze azonban még csak most következik, a legjobb négy között ugyanis az alapszakaszt magabiztosan megnyerő Nyíregyháza lesz az ellenfél. Ráadásul idegenben kezd a Vasas Akadémia, a nyírségi városban pedig különösen nehéz nyerni.



Győzelem Salgótarjánban: Krasovec (14) és Medve (10) már ünnepel, Boros Márk (13) éppen csatlakozik hozzájuk

A csapat nagyon jól összeállt mostanra, ez a három győzelem pedig különösen sok önbizalmat adott nekünk. Magabiztosak vagyunk, nem félünk a Nyíregyházától. Én személy szerint kifejezetten bízom a győzelemben” – foglalja össze a jövő hétvégén kezdődő párharc előtti érzéseit Krasovec Ádám, aki nem bánta meg, hogy nyáron a Vasas Akadémiát választotta. Éppen húszéves fiatalként nagyon sokat jelent számára, hogy délelőttönként egyéni edzésekre is van lehetősége, délután pedig a tapasztaltabb csapattársaktól, játék közben lesheti el a taktikai mesterfogásokat. Úgy érzi, Pasaréten tökéletes rendszerbe került, s leginkább fizikálisan, valamint a védekezésben szeretne javulni. Igaz, a Salgótarján ellen végre ez utóbbival is elégedett lehetett. Krasovec azonban nem bízza el magát, pontosan tudja, hogy még van hová fejlődnie.

Fotók: Bornyi Márton és hunbasket


Hirdetések