B.V., 2021.02.22. | Jégkorong

A második harmadban döntött az UTE az Opten Vasas HC ellen, a hétfői jégkorong Erste Liga-mérkőzésen. Ladányi Balázs együttese a Titánok ellen harcolhatja ki a playoffot.

Jégkorong Erste Liga

UTE-Opten Vasas HC 7-3 (2-2, 4-0, 1-1)
Gólszerzőink: Odnoga M., D. Kmec, Páterka B.


A szombati, Titánok felett aratott kulcsfontosságú győzelem után a múlt héten szintén nagy sikert aratott UTE otthonába látogatott az Opten Vasas HC együttese a jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak ugyan kétszer is vezetést szereztek, ám erre rendre volt válaszuk a mieinknek: előbb Odnoga Mátyás, majd Dusan Kmec volt eredményes (2-2).

A második etap viszont végzetesnek bizonyult: tizenkét perc alatt négyet rámoltak be a lilák, s ezzel gyakorlatilag el is döntötték az összecsapást (6-2). Az utolsó húsz percben nem sikerült felzárkózni, ám Páterka Bence góljának köszönhetően a különbség sem nőtt (7-3).

A meccs után így értékelt vezetőedzőnk, Ladányi Balázs: "Elég hullámzó volt a játékunk, akár az egész szezon számunkra. Nem kezdtünk jól, de még az első harmadban magunkra találtunk, a másodikban viszont olyan hibákat követtünk el, hogy sorra kaptuk a gólokat. Onnan már egy jó csapat ellen, mint az UTE, nehéz felállni, nekünk nem is sikerült. Visszakerültünk ma a földre, és bebizonyítottuk magunknak, hogy még rengeteget kell dolgoznunk."

Aggodalomra azonban nincs semmi ok, a hátralévő két, Titánok elleni mérkőzésen be lehet biztosítani a nyolcadik, még rájátszást érő pozíciót, ehhez csupán egyetlen pontra van szükség. Az első felvonást szerdán 18:30-tól Győrben tartják.


Hirdetések