Jenkei Dániel, 2021.01.26. | Vívás

Párbajtőrcsapataink megállíthatatlanok voltak a Magyar Kupa hétvégi fordulójában.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kezdték szokni a 2021-es évben a versenyhangulatot a legjobb magyar párbajtőrözők, hiszen újabb Magyar Kupa-fordulóra került sor a mögöttünk hagyott hétvégén.

Az egyéni sem sikerült rosszul: a férfimezőnyben Koch Máté ötödik, míg Bányai Zsombor hetedik lett, a nőknél pedig Fekete Bosziljka tudott a nyolc közé kerülni, akinek végül egy hatodik hely jutott.

Ekkor azonban nem tudtuk, hogy a java még hátravan: vasárnap ugyanis a csapatversenyekben tündökölt igazán a Vasas.

A férfiaknál megállíthatatlannak bizonyult a Buta Levente, Fenyvesi Máté, Nagy Dávid, Koch Máté négyes, de a juniorokból álló második csapatunk is közel volt a bombameglepetéshez a Honvéd I. ellen a legjobb nyolc között.



 

A női csapataink pedig még erre is rátettek egy lapáttal, hiszen az országos bajnokságon tapasztalt papírformát teljesen felborítva, vasasos házidöntőre került sor.

Az aranyat így a Szász-Kovács Emese, Kardos Edina, Pleesz Hanna, Csonka Valéria négyes szerezte meg, a Fekete Bosziljka, Lipthay Hanna, Tóth Mátyás Zsófia, Wetzker Laura kvartett pedig egy igazán szépen csillogó ezüsttel zárt.

 


 


Hirdetések