Gy. Szabó Csilla, 2021.01.23. | Kosárlabda

Az eladott labdák és a pontatlan támadások megbosszulták magukat Nagykőrösön, a házigazda Sólymok viszont az akadémisták hibáit kihasználva szárnyaltak. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport, 17. forduló.

Nagykőrösi Sólymok KE – Vasas Akadémia 78-59 (28-10, 15-21, 21-14, 14-14)

Nagykőrös: Fehér (8/3), Bartos (11/6), Molnár (18/12), Lakosa (22/3), Mácsai (12/6). Csere: Jenei (3), Jókai, Mester (2), Kónya (2).

Vasas: Radics (14), Moravcsik (3), Boros (16/3), Debreceni (4), Kelenföldi (4). Csere: Farkas (9/3), Dormán (1), Krasovec (4), Barócsi (4/3), Meződi, Kódor.


Szinte állva hagyták akadémistáinkat a nagykőrösiek, hiszen az ötödik perc végén már 16-4-re vezettek. Ebből az eredményből is látható, hogy játékosainknak egyáltalán nem ment a támadás, a sok eladott labda mellett a befejezésekkel is komoly problémáik voltak. A házigazdák ezzel szemben remekül kihasználták a Vasas kosárlabdázóinak enerváltságát, akik hiába keresték a megoldást, az egész pályás letámadás sem járt eredménnyel.

A második negyedben feljavult akadémistáink teljesítménye, faragtak a kezdeti tizennyolc pontos hátrányból, de ez a lendület a félidő után ismét elfogyott, s így tizenkilenc pontos vereség lett a találkozó vége. Nagy különbség volt a távoli dobások értékesítésében is, hiszen a házigazdák tíz hárompontosával szemben, Faragó Péter tanítványai csupán háromszor találtak be messziről.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Óriási csalódást jelentett számomra a csapatom játéka. A következő két-három napban fel kell dolgoznunk a történteket, mert kedden már Miskolcra utazunk, tehát hasznosan kell eltöltenünk a rendelkezésünkre álló rövid időt. A következő meccsnek ismét nekifutunk és megpróbálunk javítani. Nem is tudok mit mondani, engem is meglepett ez a váratlan formahanyatlás. A hazaiak velünk ellentétben felszabadultan és jól játszottak, gratulálok nekik!”

Fotó:hunbasket

 


Hirdetések