Jenkei Dániel, 2021.01.22. | Klub

Életének 81. évében elhunyt Dr. Kusztos András, a Vasas SC örökös tagja, vízilabdacsapatunk korábbi játékosa, későbbi szakosztályvezetőnk.

A családtól érkezett a szomorú hír, hogy meghalt Dr. Kusztos András, aki 1971-ben Magyar Kupát nyert játékosként a Vasas vízilabdacsapatával, sportolói pályafutását követően, 1973-tól, a szakosztály vezetőjeként tevékenykedett tovább a piros-kék pólósok sikeréért, az utolsó öt évben pedig szaktanácsadói pozíciót töltött be.

Klubhűségéért megkapta a Vasas SC örökös tagja címet.

Tavaly ősszel, a nyolcvanadik születésnapján készült interjúnkban így vallott a vízilabda-kötődésről és a Vasasról:

Innen nézve már minden szép. De miért is ne lennék elégedett, hiszen egy csapatban játszhattam Faragó Tamással. Vele különösen elfogult vagyok, mert a vízilabdázásban nem volt hozzá fogható zseni. A családom mellett pedig mindig is a póló volt számomra a legfontosabb. Örültem, ha nyertünk, de annak is, hogy olyan kiváló embereket ismerhettem meg a sportág révén, mint például Jeney Pierre László, akit Melbourne után nem vettek vissza a kapunkba. Harminchárom évig rejtegette a magyar csapat Ausztráliában felvont gyászszalagos zászlóját. Később a szakosztály mindenese lett és haláláig nem szakadt el a csapattól. Hiába, az anyaegyesület örökre anyaegyesület marad.

Nyugodjon békében!


Hirdetések