Gy. Szabó Csilla, 2021.01.17. | Kosárlabda

Elmaradt az egy héttel ezelőtti remek hajrá, akadémistáink ezúttal nem tudták lefaragni a mérkőzés elején összeszedett hátrányukat a Csata ellen. A fiatal Vasas játékosokon egyre inkább látszik a feszített bajnoki tempó miatti fáradtság.

NŐI NBI/A, 9. forduló.
Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 54-42 (18-10, 17-10, 5-14, 14-8)

Csata: Zempare (15/3), Mányoky (7/3), Horváth (10/6), Böröndy, Hegedüs (3/3). Csere: Lelik (13/9), Angyal B. (6).

Vasas: Bach (11/3), Fraser (5), Papp (7), Tóth, Budácsik (2). Csere: Madár E (4), Smailbegovic (8), Szerencsés, Madár K (5/3).

Nem indult jól a találkozó akadémistáink számára, hiszen 10:0-ra vezettek már a házigazdák, amikor a negyedik percben Bach Bogi az első két pontunkat megszerezte. A következő két pont is az ő nevéhez kapcsolódik, s ez végül szimbolikussá is vált, hiszen csapatunk legjobbja lett mind védekezésben, mind pedig támadásban. A gyorsan megszerzett előny birtokában nyugodtabban játszhatott a Csata, Milos Pavlovic tanítványai pedig futottak az eredmény után és nagyon sokat hibáztak, különösen támadásban. Az első félidőt végül tizenöt pontos előnnyel zárták a házigazdák, akadémistáink pedig mindössze húsz pontot szereztek.

A harmadik negyedben azonban feltámadt a remény, és többször is hat pontra megközelítettük a Csata együttesét. A lendület tovább tartott a negyedik negyed elején is, Budácsik sikeres közelijének köszönhetően, már csak négy pont volt a különbség. Mindenki abban reménykedett, hogy megismétlődik az egy héttel korábbi forgatókönyv és egy hosszabbításban végül sikerül kiharcolni a győzelmet. A Csata játékosai azonban most már fel voltak erre a lehetőségre is készülve, és nem engedték felzárkózni az akadémistákat. A találkozó elején megszerzett vezetésnek hála, ezúttal ők nyerték a párharcot.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Egyértelműen kimerültek vagyunk, ami meglátszik a napi szintű munkában. Ma sem tudtuk a saját játékunkat játszani és nem a Csata védekezése, hanem saját magunk miatt nem. Kicsit csalódott vagyok, mert nem gondolom, hogy ellenfelünk jobb lett volna nálunk, ők is gyenge teljesítményt nyújtottak. Komoly gondjaink voltak a helyzeteink kihasználásával, sokat tétováztunk, nem voltunk elég bátrak, sokszor az üresen álló játékosaink sem vállalták el a helyzeteket. Lényegében öt perc előnyt adtunk az ellenfélnek. Nagyon sok a húsz eladott labda is, és talán a tv közvetítés ténye is nyomasztólag hatott a lányokra. Végül talán az döntött, hogy ezúttal a Csata jobban akart nyerni, mint mi.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Az volt a hiba, hogy nem hittük el, hogy meg tudjuk fordítani a meccset. Sajnos nagyon idegesen kezdtünk és csak a harmadik negyedben kaptunk észbe, de nem tudtuk átvenni a vezetést. Valóban fáradtak vagyunk az utóbbi időben lejátszott sok mérkőzés miatt, de ez nem lehet kifogás a mai vereségre, hiszen mindig megkapjuk a megfelelő regenerációs időt. A mérkőzésnek egyetlen nagy tanulsága van: ha el tudjuk hinni, hogy győzhetünk, akkor győzni is fogunk. Ez ma nem sikerült.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

"Nem ez volt az első mérkőzés, amelyen nagy előnyt adtunk az ellenfelünknek és emiatt később csak szaladtunk az eredmény után. Jobb meccseken sikerül fordítani, most azonban ez nem jött össze. Hosszabb távon ez persze semmiképpen sem maradhat így, hiszen rendkívül fárasztó ledolgozni azt a hátrányt, amit könnyelműen adunk az ellenfelünknek.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések