Jenkei Dániel, 2020.12.19. | Vívás

Két országos bajnoki cím, két ezüst és két bronzérem: remek napot zárt a Vasas SC a vívó országos bajnokság egyéni küzdelmei során.

Zárt kapuk mögött, rendhagyó helyszínen, a BOK-csarnokban rendezték a vívó országos bajnokság egyéni küzdelmeinek záró etapját szombaton.

Vasas-részről bátran kijelenthetjük, hogy jót tettek az új impulzusok, a mieink remek napot zártak.


Kezdjük a férfi karddal, és Szilágyi Áronnal, aki hetedik egyéni országos bajnoki címét nyerte a nagy rivális Szatmári András ellen, szokásához híven, magabiztos vívással. Áron egyébként már tavaly is úgy számolta, hogy hétnél tart, de mint most kiderült, igazából akkor még csak hat volt. Persze ilyen teljesítmény mellett ki tudja ezt már követni…

A nap krónikájához azért hozzátartozik, hogy kétszeres olimpiai bajnokunknak akadtak nehéz percei is, a négy közé jutásért nagyot kellett fordítania Péch Miklós ellen. A döntője után pedig kicsit szakosztály elnöki szemmel is értékelte a napot.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Férfi párbajtőrben egészen elképesztőt nyújtottak Halla Péter tanítványai: a legjobb nyolc közé négy vasasos jutott be, Nagy Marcellt a bátyja, Nagy Dávid búcsúztatta itt, korábban pedig volt egy másik piros-kék testvérmeccs is, Bányai Zsombor és Bányai Botond között. Bányai Zsombor végül harmadik helyen végzett, a döntőben pedig már izgulnunk sem kellett, csak az volt a kérdés, hogy melyik vasasos nyakba kerül az aranyérem.

Végül a nap meglepetésembere, Bakos Bálint legyőzte Nagy Dávidot, így életében először magyar bajnok lett. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Természetesen Halla Péter mester véleményére is kíváncsiak voltunk egy ilyen nap után:

- Nagyon elégedett vagyok, hogy a nyolcas döntőben négy tanítványom szerepelt. A járvány sok negatívuma mellett annyi pozitívum volt, hogy több időnk jutott az egyéni foglalkozásokra a versenyzőkkel, és ez nagyon látszott most is. Bálint sokat erősödött fizikálisan és mentálisan is, ezért érhetett oda az aranyéremre, de azért ez meglepetés volt számomra is. Szeretnénk a csapatversenyen is minimum a legjobb négybe bejutni, ott pedig már bármi lehet.


Női párbajtőrben Szász-Kovács Emese nagyot küzdött az egész nap folyamán, és ennek a jutalma most egy ezüstérem lett. A döntőben nem bírt a fiatal Kun Annával, de megtalálta a pozitívumokat ebben a cseppet sem könnyű versenyben is. A Vasasból Szenti-Bukócki Bianka ötödik, Fekete Boszilkja pedig hetedik lett.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A legcsendesebb szekciónk a női kard volt, de ez nem Spiesz Annán múlt, aki kadettként fantasztikusan menetelt és bronzéremig jutott, Báthory Kata pedig nyolcadik helyen végzett.

Holnap jönnek a csapatversenyek, és reményeink szerint a további piros-kék érmek.


Hirdetések