Jenkei Dániel, 2020.12.18. | Vívás

Péntektől vasárnapig jön a vívó országos bajnokság, szokatlan körülmények között, de a vasasos versenyzők számára a szokásos esélyekkel.

Kezdjük azzal, hogy nagy öröm, főleg a versenyzők számára, hogy egyáltalán lesz vívó országos bajnokság 2020-ban.

A viadal a járvány miatt természetesen zárt kapuk mögött zajlik, a legszigorúbb előírások mellett. 

Utóbbi miatt a szokásostól eltérnek a helyszínek is: a pénteki selejtezőket az UTE vívótermében rendezik, a szombati egyéni, illetve a vasárnapi csapatvégjáték pedig majd a BOK-csarnokban zajlik.

Ami a Vasas SC-t illeti, a szokásoknak megfelelően népes küldöttséggel, több mint hetven sportolóval veszünk részt a kard és párbajtőr fegyvernemekben a viadalon.

A nagyágyúk közül ott lesz férfi kardban a hatszoros bajnok és címvédő, Szilágyi Áron, női párbajtőrben pedig Szász-Kovács Emese ülne vissza az ob-trónra.

Férfi párbajtőrben továbbra is rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, az őszi Magyar Kupa viadalokon jó formát mutató Koch Máté és Bányai Zsombor mellett immár Nagy Dávid is visszatér a pástra.

Női kardban pedig az olimpiai szereplésre aspiráns Katona Renátát láthatjuk újra versenyezni klubunkból.

Csak az arányokat szemléltetve: férfi párbajtőrben 22, férfi kardban 20, női párbajtőrben 16, míg női kardban 14 vasasos versenyzőért szoríthatunk egyéniben.

Pénteken tehát a selejtezőkkel kezdenek a sportolók, szombaton jönnek az egyéni főtáblák, vasárnap pedig a csapatérmek kerülnek nyakba. Utóbbiban is lehetnek reményeink, elsősorban férfi kardban és párbajtőrben.

A szövetség hivatalos weboldalán élőben követhetőek majd a fontos események, és természetesen mi is folyamatosan tudósítunk.


Hirdetések