Gy. Szabó Csilla, 2020.11.24. | Sportlövészet

A Vasas SC-APLE négy versenyzővel képviseltette magát a hétvégén megrendezett Hungarian Open 10 méteres nemzetközi versenyen, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. Közülük csak Wittmann Péter jutott döntőbe a férfi légpuskások második napi versenyszámában, és a nyolcadik helyen végzett.

A hazai légfegyveres viadalok között legrangosabbnak számító Hungarian Opent idén rendezték meg a tizenhatodik alkalommal, a koronavírus-járvány árnyékában azonban már annak is örülni kellett, hogy egyáltalán sorra került. A szokásos népes nemzetközi mezőny helyett most főként a legjobb magyarok álltak lőállásba, s csupán Csehországból, Szerbiából és az Egyesült Államokból érkezett néhány külföldi sportlövő. Utóbbiak részvétele a nagy távolság miatt talán kicsit meglepő is lehet, ám annak tudatában, hogy Budapestről egyenesen Bialystokbe utaztak, a lengyel nyílt nemzetközi bajnokságra, már jobban érthető a döntésük. A kevesebb résztvevő azonban nem eredményezett színvonalcsökkenést, hiszen a legjobbak nagyszerűen lőttek, s nemcsak világcsúcs közeli, de azt túlszárnyaló eredmények is születtek a három nap alatt.

A Vasas SC-APLE versenyzői közül Wittmann Péter szerepelt a legjobban, aki a pénteki és a szombati alapszakaszok összevont eredménye alapján a második napon döntőzhetett, vasárnap azonban már ő is lemaradt a fináléról. Esetében egy kellemetlen technikai malőr okozta a vártnál gyengébb szereplést.

Ötven éve vagyok szerszámkészítő és még soha nem találkoztam hasonló problémával, hogy egy alsó csavar, amelyet két másik tart kilazuljon. Péterrel most ez történt, ezért pénteken nem tudott rendesen célozni – beszélt versenyzője szerencsétlen nyitónapjáról Szita György a Vasas SC-APLE vezetőedzője, aki hiába javította meg azonnal a fegyvert, a tizenhét esztendős sportlövőt annyira megzavarták a történtek, hogy ezt követően megközelíteni sem tudta legjobb formáját. – Megértettem szomorúságát, s azt is, hogy a hétvégén már nem talált magára, hiszen ilyen peches esetet még én sem láttam. Hasonlóan rossz napja volt pénteken Gáspár Lalitának is, aki a női légpuskások mezőnyében kifutott az időből, s így nem volt értékelhető eredménye. Iskolai problémák miatt szinte edzés nélkül kellett a lőállásba lépnie Kozma Nikolettnek, akinek volt néhány jó sorozata, de végül ő sem tudta a legjobbját hozni. Negyedik versenyzőnk, a tizenhét esztendős Holczmann Gergő érettségije miatt az első napon nem is tudott indulni, szombaton azonban új egyéni csúcsot lőtt. A körülmények ezúttal sajnos ellenünk dolgoztak, s miután sportágunkban szinte minden fejben dől el, ez az eredményekben is tükröződött.

Fotó: hunshooting.hu


Hirdetések